A reinkarnáció bizonyítékai
  Paranormális   2011 október 20 csütörtök - 10:00:00 | Oltyán Edit


Előbb-utóbb minden embert elér a halál, a vég. Meghalunk és többé nem létezünk, mert földi „pályafutásunk” befejeződik. Vagy mégsem? Honnan jövünk, és vajon hová megyünk? Az embert mindig is foglalkoztatta a halál utáni ismeretlen titokzatosság…


[ Tovább olvas ... ]

Hozzászólás


Kovács Tamás
11. okt. 19. - 18:42


Igazán érdeklődve kezdtem neki a cikk olvasásának, mert szeretem ezt a témakört. Lehet bennem van a hiba, tévesek az információim, de itt súlyos fogalomzavart tapasztaltam.
A lélekvándorlás az az, amikor a lélek emberi testet vagy növényi és állati létformát is ölthet. A reinkarnáció során a lélek csak emberi testet ölthet és a mi esetünkben ez az újraszületés (visszaszületés, reinkarnáció) csak és kizáróan a földön mehet végbe. Az már az én személyes véleményemet tükrözi, hogy mind a kettőt hamisnak tartom. A cikkben felsorolt 14 közvetett bizonyíték inkább csak megmagyarázásnak tekinthető, hiszen számtalan módon magyarázható a 14 összegző leírás.

"...a buddhizmus is tényként kezel ?, hogy földi halálunkkal nem ér véget életünk és fejlődésünk." "A buddhisták hisznek a lélek újjászületésében, halhatatlanságában. A lélek elpusztíthatatlan, így a fizikai test halála után sem szűnik meg létezni." Tudjuk, ismerjük, hogy Jézus is beszélt a Mennyországról ahová a lelkek meg fognak térni. Tulajdonképpen minden nagy vallásban szerepel a lélek újjászületése. Újjászületés! Amikor a lélek ugyanazzal a személyiséggel, tudattal és emlékkel egy másik helyen testesül meg. A test átalakul, de minden más változatlan marad. Ez az újjászületés, ami viszont számomra elfogadható.


Válasz erre


foldi
11. okt. 23. - 11:50


Üdv!
Én is hiszek a Lélekvándorlásban, de azt Írod, hogy magunkkal visszük emlékeinket...ez számomra kicsit furcsa, rejtve lehet, vagy csak bizonyos
események, történések hozhatják elő, vagy tudatosság rejtőzik
mögötte...vagy egész életvitelünk magában hordozza ezen rejtett
emlékek lehetőségét..nyilván sokszor kerülünk nagy választások elé,
és ott rejtőznek a jó irányok..csak meg kell látnunk!


Válasz erre


Kovács Tamás
11. okt. 23. - 18:59


Én nem hiszek a lélekvándorlásban, az újjászületésben hiszek. A hitem továbbá azt mondatja, hogy mindent tudnak rólunk, gyakorlatilag számon van tartva még a hajunk száma is. Persze nem a hajunk számolgatásával foglalkoznak a mennyei lények. Minden ember elméjében ott lakozik az "isteni szikra" aki az ember haláláig tevékenykedik. Őt nevezik Gondolatigazítónak. Tudom lesznek közöttetek olyan személyek akik mindezt nem hiszik el. Életünk folyamán folyamatosan angyali felügyelet alatt állunk és úgy sodornak élethelyzetekbe, hogy lelkünk gyarapodását segítség. Halálunk után mind a kettőt visszakapjuk. Mind az elménk olyan összességét ami pozitív értékkel bír és a lelkünket is ami már elér egy bizonyos fejlettséget. Testünk más lesz, de szellemileg, lelkileg ott folytatjuk ahol abbahagytuk.


Válasz erre
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz