AZ ÜZENET
  Érdekes írások   2015 október 15 csütörtök - 22:00:00 | Parson


Corey és a Kék Avianok üzenete az emberiség felé… Mindazon események közepette, amelyek jelenleg "Idelenn" és "Odafenn" zajlanak, rengeteg valódi és hamis információ érkezik. Egymással versengő agendák küzdenek azért, hogy termékeny táptalajra leljenek az emberek tudatában, és oda befészkeljék magukat. Néhányan elsősorban a "földhözragadtabb" eseményekre koncentrálnak.


[ Tovább olvas ... ]

Hozzászólás


Kovács Tamás
15. okt. 16. - 09:09


Meddig fogják megenni az emberek az ilyen és ehhez hasonló, jellegtelen, semmitmondó írásokat? Miért van erre szükség, mi a haszna a mindennapi életben?

Ezen írás teljes egészében a New Age kategóriába sorolható. Cabal vagy illuminátusok, egyre megy, fantazmagória az egész. Titkos Űrprogram és Szövetség, ami ha valóban titkos lenne, akkor azt sem kéne tudnunk, hogy van Titkos akármi. Persze, tisztelt üzenetet hordozó lényünk biztosan egy kiszivárogtató is. Aztán ott van az a csodálatos szó, hogy "ételreplikátorok". Azta mindenit! Majd megint jönnek a titkos dolgok, Titkos polgárháború! Érted! Titkos polgárháború.
Van itt még 6. és 9. dimenzió, Gömb és Aranyháromszög fejű lények. Fogyasszunk magasabb frekvenciájú ételt! Ez aztán az egészségtudatosság.
Titkos technológia, szabadságtudat, persze nagybetűvel.

Mondhatnám, van itt minden, ami szem-szájnak igere, de inkább csak a szájnak. A gömb lényekre gondolva eszembe jut Michael Crichton - Gömb című regénye, melyben a megoldást az eredményezi, ha felejtünk.


Válasz erre


foldi
15. okt. 16. - 20:12


Lebontva az Emberről a sok sok réteg mesterségesen fenntartott
ráerőszakolt (sugallt) számára tetsző viselkedési és életszemléleti
"normákat", marad a tiszta valóság.. az evolúciós túlélési ösztön..
Az egyéni hit az egy más kérdés...az Emberek nagy többsége
irányítva, agy-mosva van.


Válasz erre


Kovács Tamás
15. okt. 16. - 20:41


Dehogy van földi! Mond már meg nekem, mivel-hogyan irányítanak? Hogyan mossák az agyat?
Az egyén, csakis az egyén az, aki önmagának gátat szab. Az egyén irányítja az életét és az egyén elmei szüleménye az, amit minden nap megcselekszik.

Bennünk, az egyénekben van a hiba, csak könnyebb másra mutogatni.


Válasz erre


foldi
15. okt. 17. - 12:36


Azt írod, "..Bennünk, az egyénekben van a hiba.."
Ez igaz is, az egyén választási lehetőségei adottak.. de a társadalmakban
oly nagy a gondolkodásbeli, életfilozófiai eltérés, különbözőség, hogy
az ezer színűség soha nem fog megszűnni...a szubjektív megközelítő
mindig a saját útját látja helyesnek.
Véleményem szerint az irányítottság létező dolog. A média...
Nem akarok itt közhelyeket szajkózni, ismert dolgok ezek.
Az agymosás is ismert, a Net tömve van olyan oldalakkal, melyek
mágnesként vonzzák a labilis, el nem kötelezett határozatlan embereket.
..és végül visszakanyarodva az egyénre..az ő választása..de a társadalom
struktúráját az egyén határozza meg. Nem akarok hibáztatni senkit sem...
Lassanként a társadalom kifejezést sem lehet majd értelmezni, annyira keverednek az egyén által kifejezésre jutó érzelem-düh kitörések.


Válasz erre


Kovács Tamás
15. okt. 17. - 18:01


Az enyhe mondatokba foglalt társadalomkritikáddal egyetértek. Egyébként, egészébe véve meg is válaszoltad a dolgok lényegét, ami az egyéni választási lehetőségekben (szabad akarat) rejlik. Amikor létezik a választás, akkor nem beszélhetünk irányításról.
Említed a médiát és az internet adta lehetőségeket. Egyiket sem találom irányító mechanizmusnak, sem őket, sem pedig bárminemű háttérhatalmat. Azokat a személyeket, akiket említesz két nagy csoportba oszthatók:
1: akik kereső stádiumban vannak
2: akik elfogadják az éppen adott helyzetet úgy, ahogy van, és ezáltal sodródnak az árral.
Sokat említettem már, hogy az igazság megismerése vagy a megértés keresése folyamán elengedhetetlenül fontos, az értékek teremtése is. A legnagyobb probléma pedig az értékek nem teremtéséből fakadó érdektelenség. Ehhez pedig semmi köze az irányításnak.
Akik kereső stádiumban vannak, azoknak csak idő kérdése, hogy meddig fognak "szenvedni" az adott dologgal. Mindezért nem a média, nem az online hálózat a hibás. Ahogy írod is, "a szubjektív megközelítő
mindig a saját útját látja helyesnek." Na de miért is? Az emberek többnek akarnak látszani, mint amik valójában, nem akarnak szakítani a megszokott, felállított életükkel, hagyományaikkal, csak azért, mert abban a közegben érezheti magát olyannak, amilyennek gondolja magát és helyzetét. Hol itt az irányítás?

El evickélek személyes vizekre: Média. Nem igazán foglalkozom vele. Helyette inkább olvasok, de nem azért, hogy az én agyamat ne mossák, hanem azért, mert nem érdekel. Aki az agymosásra hivatkozik az a saját elméjét mossa, elég szappanos vízzel. Egyébként pedig annyi, de annyi csatorna létezik, hogy nem tudom elképzelni, hogy valaki ne találna rajta olyan, ami felkeltené kíváncsiságát, érdeklődését. Amennyiben pedig olyan műsort látok, ami beleillik az "agymosós" kategóriába, akkor nyugodtan el is lehet kapcsolni is azt.

Online: minden embernek megvan a maga érdeklődési köre, amíg körvonalazódik ez az irányvonal, az azért idő függvénye. Amikor már feltűnik, hogy ez a dolog engem érdekel, akkor kezdődik a vizsgálgatás, az adott dolog utáni kutatás. A lehető legtöbb dolgot megpróbálok megkeresni róla (ami nincs a hálózaton az szinte nem is létezik) és levonom a konzekvenciót. Három évig keresgéltem ufós, idegen lényekkel kapcsolatos írásokat, videókat, beszámolókat, hogy a felállított elképzelést, már ami az "ufológiát" illeti, el tudjam fogadni. Nem tudtam. És pont.
Az ellentmondásos írások szinte mindenre kivetíthetőek. Chamtrail, háttérhatalom, Nasa titkos ufo anyagai, titkos történelem, a magyarok az ősei mindennek, a zsidók pénzt lopnak, a terrorizmus csak álca, migránsok, politika, a tudományos felfedezések igazolása vagy cáfolása. Kihagytam valamit? Igen, milliónyi dolgot. Kérdezem, mi az amit tudok tenni ezen dolgokért? Semmit és egyben mindent. Semmit azért, mert valóban semmit. Tájékozódom, hogy mi zajlik a világban, mik az aktuális hírek, és ennyi. Mindent pedig azért, mert kizárom az életemből ezen dolgokat úgy, hogy nem vagyok irányítva.

Milyen hülyeségeket is írok! Dehogyisnem vagyok irányítva. az én irányítom a Mennyei Atyám, aki utat mutat, hogyan érdemes élni, értéket teremtett számomra, ez az érték követhető és igyekszem követni is. Talán pont ez a magyarázat arra, hogy az emberek miért élnek ilyen "gépies" életet. Mert nem ismerik az Istent. Érdektelenségből fakadó, hagyományokkal, értéktelen dolgokkal nem szakító (szakítani nem merő, mert hát milyen dolog is hinni Istenben, az olyan gáz) gépies lények.


Válasz erre


foldi
15. okt. 17. - 20:57


Látod ugye hogy irányítva vagy... .. a szó legnemesebb értelmében.
Azok az emberek akik gondolatban, lélekben már eljutottak a világ peremére,
kutatva az ismert fizikai síkon, ha még csak a lelkük mélyén is, érzik, tudják
hogy nem lehet véletlenszerű kaotikus a világegyetem létezése...
Azt írod, ..az olyan gáz".. hát szerintem nem az, a tétovázó emberek
nagy többsége egyszerűen nem tudja, vagy még nem meri határozottan
megfogalmazni Isten jelenlétét, szerepét az ő életében, világában...
Nem a nagy templomi, kántálós részére gondolok...és sokszor leírtad Tamás
..és jól írtad...az Egyén!


Válasz erre


Kovács Tamás
15. okt. 25. - 17:47


"A TUDOMÁNY MEGMAGYARÁZZA, MIÉRT HISZNEK EGYESEK A GYÍKLÉNYEKBEN ÉS AZ ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEKBEN

Teljesen mindegy, hogy az illető az alakváltó gyíklényeket vagy a mutáns annunakikat találta szimpatikusnak, mert igazából azon kellene elgondolkoznia, miért érzi azt, hogy nem irányítja a saját életét. Erre a következtetésre jutott két tanulmány az Applied Cognitive Psychology című tudományos szaklapban.

Jan-Willem van Prooijen professzor hat éve tanulmányozza az összeesküvés-elméleteket és azok hívőit az amszterdami VU Egyetemen, és amikor belevágott a kutatásba, elmondása szerint teljesen megdöbbent, hogy egyes elméletek mögött milyen sok hívő sorakozott fel.
Az összeesküvés-elméletek akkor kapnak szárnyra, amikor bizonytalan időket élünk. Ennek az oka lehet terrortámadás, pénzügyi válság, vagy éppen környezeti katasztrófa. Korábbi kutatások azt mutatták ki, hogy amikor az emberek azt érzik, hogy nem irányítják a szituációt, megpróbálnak magyarázatokat keresni, és olyan összefüggéseket találnak, amilyenek a valóságban nem is léteznek.
Prooijen kutatócsoportja azt is kimutatta, hogy ennek az ellenkezője is igaz. Ha azt érezzük, hogy urai vagyunk a helyzetnek, az megvéd minket attól, hogy hinni kezdjünk ezekben az elméletekben.

Legutóbbi vizsgálatukban 119 embert két csoportra osztottak, és az egyik csoportot megkérték, írjanak arról, amikor nagyon úgy érezték, hogy ők irányítanak. A másik csoportnak azt kellett felidéznie, amikor irányíthatatlannak látták a helyzetüket. Ezután megkérték őket, hogy mondjanak véleményt egy amszterdami építkezésről, ahol véletlenül lerombolták több ház alapozását, és szárnyra kapott az az elmélet, hogy ez a városi tanács műve volt.
Akiknek azt kellett felidézniük, hogy magabiztosan uralták a helyzetet, azok közül kevesebben gondolták, hogy a kormányzat csinált valami gonoszságot.

Egy korábbi tanulmány 1999 utolsó hónapjában azt vizsgálta, hogy a híres Y2K hiba milyen hatással volt az összeesküvés-elméletekre. Akik nagyon féltek attól, hogy ennek a számítógépes hibának káros következményei lesznek, sokkal inkább hajlamosak voltak hinni az összeesküvés-elméletekben.

A (tév)hitet nagyon nehéz megváltoztatni, Prooijen szerint máshogyan kell kezelni ezt a problémát. Olyan eszközöket kell az emberek kezébe adni, amelyekkel úgy érezhetik, irányítják a sorsukat.


Forrás: Why People Believe In Conspiracy Theoriestime.comUFO sightings. Hoaxed moon landings. Reptiles who rule the world. What, in the name of our alleged l..."


Válasz erre
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz