Szenzációs régészeti felfedezés a Húsvét-szigeti kőszobrok alatt!
  A régmúlt rejtélyei   2016 február 19 péntek - 16:00:00 | Kiss Timea


A húsvét-szigeti Moai ,,fejszobrok” önmagukban is roppant titokzatos és elgondolkodtató alkotások, amiket a nemrégiben tett régészeti felfedezés csak még tovább bonyolított. Amikor ezzel a témával foglalkoztam, több videó-felvételt végignéztem. Láttam, hallottam, ahogyan a „pofesszorúr” kézzel-lábbal magyarázza, a beidegződött elméletet, melyhez foggal-körömmel ragaszkodik, hogy ezeket a kőfejeket kötelekkel, spárgákkal, emelőrudakkal állították ide a jelenlegi helyükre.
— Tényleg meg tudták ezt csinálni azokkal az eszközökkel? — kérdezte a hölgy, aki összeállította a filmet.
— Hát itt állnak a szobrok! Nem? — volt a mosolygós válasz…


[ Tovább olvas ... ]

Hozzászólás


Kovács Tamás
16. febr. 19. - 21:18


Idézet a cikkből:

"Az elképesztő felfedezés óriási visszhangot keltett, a teljes testű kőszobrokra ugyanis voltaképpen nem létezik racionális magyarázat, hisz zömük az 1200-as és 1500-as évek között készült, amikor is még nem állt rendelkezésre a szobrok létrehozásához és azok ilyen bámulatos és titokzatos módon történő elhelyezéséhez szükséges technológia."

Ezzel szemben érdemes elolvasni a cikkben említett Wikipedia írást. Miről is beszélünk akkor?


Válasz erre


Parson
16. febr. 20. - 17:54


Ha más nem, hát kontrollálni lehet a tudományt. Rá lehet ébredni arra, hogy amit ma abszolútnak hiszünk, egyik pillanatról a másikra összeomolhat, mint egy kártyavár. Egyébként a forrásoldal javasolja a lehetőséget és meghagytuk a cikket teljes terjedelmében.


Válasz erre
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz