Megvan Nofertiti sírja?
  A régmúlt rejtélyei   2016 március 18 péntek - 23:50:00 | Kiss Timea


Azt, hogy tulajdonképpen ki volt Tutanhamon és ki vol Nefrititi, tulajdonképpen nem tudjuk, csupán azt ismerjük, publikusan mit állít róla a tudomány. Saját koncepciónk alapján és ami azonnal szembetűnik, a feje formája alapján az „istenek” közé tartozhatott, nem földi ember volt. Megvan Nofertiti sírja? Két rejtett kamrát is találtak Tutanhamon sírkamrája mögött! A hírt az egyiptomi szervek is megerősítették.


[ Tovább olvas ... ]

Hozzászólás


Kovács Tamás
16. márc. 21. - 21:04


A második mondat a cikkből: "Saját koncepciónk alapján és ami azonnal szembetűnik, a feje formája alapján az „istenek” közé tartozhatott, nem földi ember volt."

A saját koncepcióm pedig a következő a wikipedia szócikke alapján.

Már az ókori görögök is találkoztak mesterségesen torzított koponyákkal, de Hippokratész még ezt a tulajdonságot öröklődőnek tartotta. A nagy áttörést 1891-ben Rudolf Virchow hozta, azzal, hogy felismerte, a mesterséges koponyatorzítás nem öröklődik, a természetes torzulások viszont lehetnek örökletesek.

Az emberi test szándékos módosítása széles körben elterjedt kulturális jelenség, melynek két fő csoportja ismert:
1. rituális
2. divat jellegű
A testmódosítás személyes esztétikai érzékre utal, melyből társadalmi rétegződésre következtethetünk.

Legrégebbi leletek: A legrégebbi, biztos mesterséges torzítást Nacurrie-ben (Ausztrália) találták meg. Ez a körülbelül 11500 éves koponya jól mutatja a mesterséges koponyatorzítás számos jellegzetességét:

A legrégebbi (45-55 ezer éves), valószínűsíthetően mesterségesen torzított lelet Shanidarból került elő. Ezt a neandervölgyi koponyát morfológiája ellenére sokan mégsem tartják mesterségesen torzítottnak, mondván, a neandervölgyieknek nem volt ehhez eléggé kifinomult az életstílusuk.

Tehát,
- van egyszer egy természetellenes (mesterséges) koponyatorzulás, ami nem öröklődik
- van természetes koponyatorzulás, ez örökölhető

Ehhez a két ponthoz társítanék még egyet, mégpedig az U.könyvből, ami azt írja, hogy az evolúció folyamán voltak olyan típusok amik hosszú és középhosszú fejformával rendelkeztek.

Mindezek összessége alapján a saját koncepcióm összessége azt mondatja velem, hogy sem "istenek", sem Nefilimek" sem pedig bármilyen f.kívüli koponyával nem köthető össze.

Van és lesz dolga a tudománynak. Erről pedig küldök hamarosan egy cikket.Válasz erre


Parson
16. márc. 22. - 04:49


Az én komcepcióm pedig az, hogy akármilyen "mesterséges" torzulásról beszélünk, meg akár milyen rég óta, csupán tudatos, vagy tudatlen "belemagyarázásnak tartom. El lehet érni ugyanis, hogy eldeformáljuk a faj alakját, de az agy térfogatát nem lehet megváltoztatni vele! Az ő agyuk jelentősen nagyobb térfogattal rendelkezett, ezt nem lehet előidézni csupán fizikai torzításokkal! Akár divat lett belőle, akár nem!


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 22. - 05:05


De evolúcióval igen.


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 22. - 06:49


A wiki szócikke alapján: "A földbe temetett csontok viszonylag sok esetben post mortem deformálódnak. A sírban található mikroklíma és a talaj összetétele gyakran kedvező körülményeket teremt a koponya akár bőrszerűvé puhulásának. A puha koponyát a föld nyomása változatos formájúvá alakíthatja. Az így torzult koponyák viszont szinte mindig erősen aszimmetrikusak, ellentétben a szimmetrikus mesterségesen torzítottakkal, és kúp alakú fejforma természetes kialakulása is nagyon valószínűtlen."

Ez csak annyiban lehet fontos számunkra, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni az érdemleges válasz eredményéért. Ebbe a lehetőségbe igencsak belefér az evolúció is. Tudományos bizonyítékok hiányában viszont marad az elméleti okfejtés. Viszont....

Van egy írásos mű - Urantia könyv - ami, az emberi faj kialakulását, a színes fajok evolúcióját, vándorlását és keresztezését, az óriásokról, a hosszú koponyáról, Ekhnatonról, Tutanhamonról, Ozirisz és Íziszről számol be úgy, hogy azt értelmileg maximálisan össze van rendezve.

Ahogy fentebb írtam, van és lesz dolga a tudománynak.


Válasz erre


Parson
16. márc. 22. - 16:55


Persze igaz, hogy mindent elmagyaráznak, kimagyaráznak, belemagyaráznak úgy, hogy beleilleszkedjen a jelenleg elfogadott tudományos képbe! A képlékeny csontok a talajban nagyobb agytérfogatot eredményeznek! Sőt, a szobrokban és a kőbe vésett rajzokban is, hiszen a korabeli alkotások is ezt igazolják...

Galileit négyszáz éve el is égették volna, ha nem vonja vissza tanításait, ahogyan ezt Giordano Bruno-val meg is tették. A mi korunk őket igazolta! Mit segít ez rajtuk???


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 22. - 17:16


Találtam egy érdekes cikket, mely a témát érinti. Egy kis utazás a koponya körül.
Válasz erre


Parson
16. márc. 23. - 08:33


Már rákerestem, tanulmányozom.
Mellesleg említem meg, hogy a csúcsfejű ókoriak agytérfogata kb.:2500g, míg az emberé akárhogyan változott, változik, 1200-1500 grammnál nem lesz több! Még akkor sem ha az anyaméhbe kötözik körül a fejét szőlőkarókkal, hogy "divatos" hosszú koponyája legyen!


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 23. - 10:41


A cromagnoninak is volt 1500, a Neandervölgyinek is 1600. Persze ez nem bizonyít semmit, csak azt, hogy van több.


Válasz erre


Parson
16. márc. 23. - 17:21


Természetesen lehetnek eltérések bizonyos határon belül, lehetnek nagyobb térfogatú koponyák is a múltban. Ezek azonban nem adnak magyarázatot a 2500 grammos koponyára és azt ezt tükröző szobrokra sem!


Válasz erre


foldi
16. márc. 23. - 20:35


Okfejtéseiteket olvasva felmerül bennem néhány kérdés...
A nagyobb agy-térfogat takar e fejlettebb összetettebb intelligenciát ?..
Más kultúrákban elő fordult e hasonló tulajdonság, a koponya formálást
leszámítva?...az evolúció nem csak a királyi dinasztiákra korlátozódott
volna, hanem minimum a közeli, környékbeli akkor élt emberekre is...
Az építők szolgák és katonák között nem lehet találni hasonlót még
nyomokban sem. Semmi nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy
"idegen" faj hathatós közreműködése volt a háttérben...


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 24. - 07:02


Számos helyen találtak ilyen és hasonló koponyákat. Peruban 11.500 körüli időben, tehát jóval korábban, mint az egyiptomi kultúra. Európai leletek is vannak.

Az is elmondható, hogy inkább hátrányai vannak, mint előnyei. Az evolúció menetéről nagyon keveset tudni, de a hosszú koponya nem általánosan jelent meg, nem egy lépcsőfok az emberré válás történetében, pusztán voltak ilyen típusok is.

Természetesen semmi nem zárja ki az "idegen" faj közreműködését, de véleményem szerint ez áll a leggyengébb lábakon.


Válasz erre


Parson
16. márc. 24. - 18:20


Szerintem a "csúcsfejűek" voltak a tagjai és képviselői egy magasabb rendű hatalomnak. Peruban is, Gízában is. Ők lehettek az "istenek", akik csak egymás között házasodhattak. Mivel kevesen voltak, rokonok házassága is létrejöhetett, így a vérfertőzéssel degenerálódtak. Az, hogy voltak ilyen típusok, szerintem ennek köszönhető és semmi köze az evolúciós fejlődéshez, melynek menete egyébként is millió sebtől vérzik. Persze ez csak az én koncepcióm a hiányos ismereteim alapján.

Azt hiszem azonban, hogy minél többet olvasok ebben a témakörben annál több ellentmondásba ütközöm és egyre kérdésesebbé válik minden. A jobb oldalon a Hold-fázisai felett lévő hivatkozásra is rákattintottam néhányszor, de csak a kételyeim nőttek összességükben. Persze, ha csak azt olvastam volna el és csak abban hinnék, akkor most ott tartanék, ahol a Buddhizmus, Iszlám, Kereszténység és egyéb vallások hívei, hogy csupán azt fogadom el igaznak, ami ezzel a tartalmi mondanivalóval megegyezik.


Válasz erre


Kovács Tamás
16. márc. 24. - 19:43


Az utolsó mondatod kétélű. Úgy tűnik, mintha ez az állítás csak a vallásos egyénekre lenne igaz. Pedig ilyenek a tudományos képviselők is és az ufó hívők is.

Nem kívántam személyeskedni és magam sem vettem annak. Nem vagyok vallásos, de meg van a magam hite, ahogy másoknak is.


Válasz erre
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz