Ufók jelenlétére utaló festmény Drakula szülőhelyén
  A régmúlt rejtélyei   2016 május 19 csütörtök - 17:40:00 | Kiss Timea


Amikor a vámpír-történeteket hallgatja, vagy olvassa az ember, önkéntelenül eszébe jut, hogy itt olyasmiről lehet szó, mint a történelem során bármiről, amit nem ért a hétköznapi ember. Megpróbálja integrálni az élményeit az általa elfogadott világképpel, holott az igazságtól időnként nagyon messze lehet. Egy érdekes festmény található a Segesváron. A nagyjából 400 éves műalkotás Segesvár 13. századi kolostortemplomának falát díszíti, és tényleg van rajta egy rejtélyes objektum, ami kellően élénk fantáziával repülő csészealjként azonosítható. A fura ábrázolás láttán a turisták egyből levonták a következtetést, hogy bizonyára az ufók földi jelenlétének egyik első bizonyítéka lehet – írta a Mirror.


[ Tovább olvas ... ]

Hozzászólás


Babba
16. jún. 07. - 15:51


Ezt a Drakulát, nem Drakulának hívták, hanem Vlad Dracul (magyarán: ördög!) A román történelem Vlad Tepesnek hívta (Karóvajda!) Mivel nagyon kegyetlen volt, talán ezért nevezték vámpirnak is... Ennek következtében Hunyadi Mátyás börtönözte be Vladot Visegrádon. A törökök elleni ütközetben ölték meg Bukarest közelében 1476 decemberében. Mások azt mondják, hogy a hűtlen havasalföldi bojárok gyilkolták meg.
A történelmi források egyetértenek abban, hogy a feje a törökökhöz került (az első verzióban Mátyás küldi el a holttestet) és azok karóba húzva állították ki, így bizonyítván hatalmukat az Ördög felett.
[ módosítva 16. jún. 07. - 15:52 ]


Válasz erre


Kovács Tamás
16. jún. 07. - 18:41


Olvasta valaki Stroker regényét? Elég meggyőző az a történet, miszerint Vlad csatába ment, s már elég soká volt távol, a feleségének azt mondták, hogy meghalt. Hogy miért, arra már nem emlékszem. Olyan bánatos lett szegény asszonyka, hogy levetette magát a vár faláról. Abban az időben az öngyilkosság megvetendő volt (vallásilag), olyannyira, hogy nem is részesülhetett rendes temetésben. Na de Vlad úr hazaérkezett. Fájdalmában megölt minden ármánykodót és ivott a vérükből, majd minden legyőzött ellenfelével, ellenségével is így tett. Innen a vámpíros vér története. Itt a vége fuss.... A könyv remek olvasmány.


Válasz erre


AthropoS
17. okt. 15. - 03:29


Hali.

Bram Stoker Dracula-ja valóban remek olvasmány. Mindazonáltal elég keveset foglalkozik Drakula mester múltjával, inkább Harker Jonatán kolléga azon ténykedéseit meséli el, hogy hogyan próbálja meg eltenni láb - és egyéb végtagok - alól Draculát. Na, akkor most a "drac" szó etimológiájáról pár szót. A szó a mai román nyelvben valóban ördögöt jelent. Na, de anno nem ezt jelentette, hanem olyan katonát, aki lova hátán tovavágtatva szecskálta az ellent, - vagyis DRAGONYOST. Már jó apja is az volt...A karóba húzás művészetét meg éppen a törökök tanították neki, amikor túszként ottan lakozott.

[ módosítva 17. okt. 15. - 03:33 ]


Válasz erre
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz