É R D E K E S S É G E K


Náci UFO?

A közvélemény a háborút követő években úgy vélte, csupán pletykák azok a híresztelések, amelyek szerint a náci tudósoknak sikerült olyan repülő csészealjakat építeni, amelyekről 1947-től szinte minden nap olvasni lehetett a sajtóban. A híresztelések − ma már tudjuk − nem voltak alaptalanok. A németeknek valóban sikerült három vagy több különböző típusú, csészealj alakú működőképes járművet megalkotniuk és a példát az oroszok, az angolok, a franciák és természetesen az amerikaiak is követték.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Túlvilági hangok
  Paranormális   2010 augusztus 09 hétfő - 23:12:49 | Oltyán Edit


Rádió, televizíó, magnó, szinte alig van olyan háztartás, ahol ne lennének felelhetők ezek a készülékek, de legalább valamelyike. Nap mint nap használjuk őket, hogy kényelmesebbé tegyék mindennapjainkat, azonban fogalmunk sincs arról, milyen döbbenetes dolgokra is képesek.

Az EVP jelenségek nyomában


Először is, kezdjük egy dátummal. 1959-ben egy svéd madár megfigyelő kiment a parkba, hogy madár hangokat rögzítsen. Visszahallgatva a felvételt, nem csak madár hangokra lett figyelmes. Volt ott még valami más is. Beszéd-foszlányokat, szótöredékeket, emberihez hasonló hangokat lehetett hallani a felvételen. A kutató először azt hitte, biztosan csak rádió jeleket vett fel a diktafonra, majd folytatta munkáját. Ám a következő alkalommal is hasonló jelenségek rögzültek a felvételen.

Mivel a kutató azt hitte, olyan környezetbe van, ahol erősek a rádió hullámok, messzebb ment, hogy elkerülje az interferenciát. A jelenség ekkor is folytatódott. A kutató egyre jobban belemélyült a felvételek tanulmányozásába. Csinált egy listát az érthető szavakról, ezeket kategorikusan sorba rendezte, hogy kerek mondatok jöjjenek ki. A beszédek értelmetlen kotyogásnak tűntek. A kutató néhány hónappal később rájött arra, hogy ha gondol valamire, akkor a válaszok megjelennek a felvételen.

Feltett magában néhány kérdést és azt vette észre, hogy a kérdéseknek megfelelő válaszok hallgathatóak vissza. Úgy tűnt valaki válaszolt azokra a kérdésekre, amiket gondolt. A madár megfigyelő úgy gondolta, hogy szellemek válaszolnak neki, eredményeit 1963-ban publikálta is. Később a jelenségeket más irányból kezdték el vizsgálni a világ különböző tájain. Angliában a Scole nevű kutatócsoport egy olyan eszköz fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a kommunikációt a túlvilággal.

Ez egy germánium alapanyagú félvezetőeszközökkel kiegészített közönséges magnetofon, mikrofon nélkül üzemeltetve. Arról, hogy a készülék pontosan hogyan működik, nem közölnek részleteket. Valószínűleg azért van szükség ezekre a tranzisztorokra és diódákra, mert a germánium félvezetők küszöbfeszültsége csupán fele a jelenleg általánosan alkalmazott szilicium alapanyagúaknak.

A jelenséget később elnevezték EVP-nek, melynek pontos definíciója a következő:Az elektronikus hang jelenség(Electronic Voice Phenomenon EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak, vagy valamilyen intelligens energiák hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül. Egyébként a közönséges rádió készülék is alkalmas a hang jelenségek vételére.

Az EVP műveléséhez egy rádiós magnóra van szükség. Ilyen gyakorlatilag már minden háztartásba megtalálható, sőt, már oly annyira elavult lehet, hogy sok helyen ki is dobhatták már. A kóbor szellemek hangja a rádió elhangolásakor, az egyes csatornák közt hallható. A kísértetek egy része is gyakran rémisztgeti ily módon a ház új lakóit. A szellemkutatók szerint a legjobb kiindulási pont az 1475 Hz-es frekvencia, mert a középhullámnak ez a tartománya meglehetősen kihalt. Az EVP rögzítése azonban nem egyszerű.

Az, hogy éjszakára bekapcsolva hagyjuk a magnó felvevőjét, még nem garantálja azt, hogy lesz is valami a felvételeken. Négy órányi felvételen csak mintegy 10 másodperc hosszúságú EVP jelenség figyelhető meg átlagosan. Nagyon kevés az EVP-re irányuló kutatás, szinte semmit sem tudunk róla. Mi van, ha a felvételeken saját gondolatfoszlányaink az éter valamilyen dimenziójában materializálódnak és valójában ezeket halljuk, mikor a magnó titokzatos hangokat rögzíti? Ez esetben a jelenség a fizika egy teljesen új világát nyitná meg, mely napjainkban még fehér terület.

Most tekintsünk el egy kicsit a magnótól. Egyetemisták véletlenül bekapcsolva hagytak egy kamerát, amely a tv képernyőjét vette, amint azon a "hangyák háborúja" volt látható. Mikor vissza nézték a filmet, meglepő dolgokat láttak: a felvételen különböző alakok, formák jelentek meg, melyek hol egybe mosódtak, hol összementek. Ilyen jelenségeket már sokan rögzítettek. Tudományos magyarázat erre sincs, de összefügg a magnó felvételeivel.

Még ma sem tudjuk hogyan, de tény hogy a furcsaságokat a szalag rögzíti, kamera esetén láthatjuk, magnó esetén hallhatjuk őket olyankor, ha le játszuk a szalagot. A jelenségeket mélyrehatóbban kellene vizsgálni és talán akkor kapnánk némi magyarázatot a hátterükre, ugyanakkor nem tudhatjuk azt sem, mennyire lenne szabad behatolni erre a titokzatos területre, mivel nem ismerjük a jelenség mibenlétét, talán jobb, ha elkönyveljük a dolgot egy megmagyarázhatatlan furcsaságnak és inkább nem próbálkozunk otthon magán kísérletekkel. A tudomány előbb-utóbb talál valamiféle választ az EVP jelenségére.

Forrás: Hihetetlen magazin
Szerkesztette: Oltyán Edit