É R D E K E S S É G E K


Dropák


- Tíz-tizenkétezer évvel ezelőtt kerülhettek ide. Hajótörést szenvedtek, nem tudták majavítani a járművüket. Itt meg kellet küzdeniük az életbenmaradásért. A természet erői voltak a kisebb gond, az igazi ellenség az ember volt, de túlélték! Ami megmaradt, 716 lemez, több eltemetett, mumifikálódott halott és amiről még nem is tudunk, amely talán bizonyít, de nem tunak belőle hasznosítani semmit(?) !


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Túlvilági hangok
  Paranormális   2010 augusztus 09 hétfő - 23:12:49 | Oltyán Edit


Rádió, televizíó, magnó, szinte alig van olyan háztartás, ahol ne lennének felelhetők ezek a készülékek, de legalább valamelyike. Nap mint nap használjuk őket, hogy kényelmesebbé tegyék mindennapjainkat, azonban fogalmunk sincs arról, milyen döbbenetes dolgokra is képesek.

Az EVP jelenségek nyomában


Először is, kezdjük egy dátummal. 1959-ben egy svéd madár megfigyelő kiment a parkba, hogy madár hangokat rögzítsen. Visszahallgatva a felvételt, nem csak madár hangokra lett figyelmes. Volt ott még valami más is. Beszéd-foszlányokat, szótöredékeket, emberihez hasonló hangokat lehetett hallani a felvételen. A kutató először azt hitte, biztosan csak rádió jeleket vett fel a diktafonra, majd folytatta munkáját. Ám a következő alkalommal is hasonló jelenségek rögzültek a felvételen.

Mivel a kutató azt hitte, olyan környezetbe van, ahol erősek a rádió hullámok, messzebb ment, hogy elkerülje az interferenciát. A jelenség ekkor is folytatódott. A kutató egyre jobban belemélyült a felvételek tanulmányozásába. Csinált egy listát az érthető szavakról, ezeket kategorikusan sorba rendezte, hogy kerek mondatok jöjjenek ki. A beszédek értelmetlen kotyogásnak tűntek. A kutató néhány hónappal később rájött arra, hogy ha gondol valamire, akkor a válaszok megjelennek a felvételen.

Feltett magában néhány kérdést és azt vette észre, hogy a kérdéseknek megfelelő válaszok hallgathatóak vissza. Úgy tűnt valaki válaszolt azokra a kérdésekre, amiket gondolt. A madár megfigyelő úgy gondolta, hogy szellemek válaszolnak neki, eredményeit 1963-ban publikálta is. Később a jelenségeket más irányból kezdték el vizsgálni a világ különböző tájain. Angliában a Scole nevű kutatócsoport egy olyan eszköz fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a kommunikációt a túlvilággal.

Ez egy germánium alapanyagú félvezetőeszközökkel kiegészített közönséges magnetofon, mikrofon nélkül üzemeltetve. Arról, hogy a készülék pontosan hogyan működik, nem közölnek részleteket. Valószínűleg azért van szükség ezekre a tranzisztorokra és diódákra, mert a germánium félvezetők küszöbfeszültsége csupán fele a jelenleg általánosan alkalmazott szilicium alapanyagúaknak.

A jelenséget később elnevezték EVP-nek, melynek pontos definíciója a következő:Az elektronikus hang jelenség(Electronic Voice Phenomenon EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak, vagy valamilyen intelligens energiák hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül. Egyébként a közönséges rádió készülék is alkalmas a hang jelenségek vételére.

Az EVP műveléséhez egy rádiós magnóra van szükség. Ilyen gyakorlatilag már minden háztartásba megtalálható, sőt, már oly annyira elavult lehet, hogy sok helyen ki is dobhatták már. A kóbor szellemek hangja a rádió elhangolásakor, az egyes csatornák közt hallható. A kísértetek egy része is gyakran rémisztgeti ily módon a ház új lakóit. A szellemkutatók szerint a legjobb kiindulási pont az 1475 Hz-es frekvencia, mert a középhullámnak ez a tartománya meglehetősen kihalt. Az EVP rögzítése azonban nem egyszerű.

Az, hogy éjszakára bekapcsolva hagyjuk a magnó felvevőjét, még nem garantálja azt, hogy lesz is valami a felvételeken. Négy órányi felvételen csak mintegy 10 másodperc hosszúságú EVP jelenség figyelhető meg átlagosan. Nagyon kevés az EVP-re irányuló kutatás, szinte semmit sem tudunk róla. Mi van, ha a felvételeken saját gondolatfoszlányaink az éter valamilyen dimenziójában materializálódnak és valójában ezeket halljuk, mikor a magnó titokzatos hangokat rögzíti? Ez esetben a jelenség a fizika egy teljesen új világát nyitná meg, mely napjainkban még fehér terület.

Most tekintsünk el egy kicsit a magnótól. Egyetemisták véletlenül bekapcsolva hagytak egy kamerát, amely a tv képernyőjét vette, amint azon a "hangyák háborúja" volt látható. Mikor vissza nézték a filmet, meglepő dolgokat láttak: a felvételen különböző alakok, formák jelentek meg, melyek hol egybe mosódtak, hol összementek. Ilyen jelenségeket már sokan rögzítettek. Tudományos magyarázat erre sincs, de összefügg a magnó felvételeivel.

Még ma sem tudjuk hogyan, de tény hogy a furcsaságokat a szalag rögzíti, kamera esetén láthatjuk, magnó esetén hallhatjuk őket olyankor, ha le játszuk a szalagot. A jelenségeket mélyrehatóbban kellene vizsgálni és talán akkor kapnánk némi magyarázatot a hátterükre, ugyanakkor nem tudhatjuk azt sem, mennyire lenne szabad behatolni erre a titokzatos területre, mivel nem ismerjük a jelenség mibenlétét, talán jobb, ha elkönyveljük a dolgot egy megmagyarázhatatlan furcsaságnak és inkább nem próbálkozunk otthon magán kísérletekkel. A tudomány előbb-utóbb talál valamiféle választ az EVP jelenségére.

Forrás: Hihetetlen magazin
Szerkesztette: Oltyán Edit