É R D E K E S S É G E K


A kristálykoponyák titka


Egy kvarckristályból készítet emberi koponya, arányaiban tökéletes, megmunkálási minősége példa nélküli. Kora meghatározatlan, funkciója nem ismert, eredete sűrű homályba vész. Nem tudni, hogy milyen módon készítették, a kvarckristály ilyen precíz megmunkálása olyasféle technológiát feltételez, amely még ma sem áll az emberiség rendelkezésére.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  FÖLDÖNTÚLI
  Paranormális   2011 május 08 vasárnap - 10:00:00 | Oltyán Edit


Istenek és természetfeletti erők az ősi mítoszok legtöbbjében szerepeltek, sőt a téma évezredek alatt alig veszített népszerűségéből. Hiszen ezek a legfantasztikusabb, legrémesebb történetek, amelyek ugyanúgy megborzongatták a régi idők embereit, mint minket. Igaz, ma már jóval kevesebben hisznek mondjuk az ördög mesterkedéseiben, ezért a nagyvárosi legendák már másként mesélik a régi történetek új változatait.

ERŐK


kép 1.Zombik − Állítólag a második világháború idején a herzwaldei haláltáborban az írnokok barakjában dolgozó rabbik elrejtettek egy holttestet, amellyel különös rituálét folytattak. Valaki azonban elárulta őket a táborvezetésnek és a rabbik lebuktak. Az őrök megtalálták a meztelen tetemet, melynek homlokára az emeth szót festették fel vérrel, ajkai közül pedig egy papírdarab lógott ki. A merev holttestet az őrök elégették, a rabbikat pedig rögtön kivégezték. Az 1980-as években New Yorkban halott gyalázással vádoltak meg egy férfit, aki friss holttesteket ásott ki az egyik zsidó temetőből. A vád irtat szerint a nem teljesen épeszű férfi megszállottan kutatta a kabbala titkait,és a holttestekből zombikat akart készíteni, hogy azok végezzenek haragosaival. Hiszen születése előtt az ember nem agyag-e csupán,s nem azzá válik-e idővel? − védekezett a sírrabló a tárgyalásán. Hát nem egyenértékű a halott hús az agyaggal?

Pearl Harbor
kép 2.Az indianai Owensville városka általános iskolájával szemben különös szöveget festettek fel a járdára. A polgárok felháborító vandalizmusként könyvelték el az esetet és nem értették,mit akar ezzel mondani a titokzatos alkotó. A szöveg ugyan is így szólt: „Emlékezz Pearl Harborra!”. Ekkor, 1939 decemberében a polgárok azt sem tudták, mi az a Pearl Harbor. Soha nem jöttek rá, hogy kicsoda és miért festették fel a szavakat a járdára. Néhány hónap múlva el is felejtették volna a dolgot, ha két évvel később, ugyan ezen a napon a japánok váratlanul le nem bombázzák az Egyesült Államok egyik legjelentősebb haditengerészeti támaszpontját, Pearl Harbort.

Látogatók odaátról
Martha Chilton 76 éves texasi ápoló nő először azt hitte, egy szerzetes áll az ágya mellett. Aztán megpillantotta a csuklyás alak arcát. Nem is arc volt-emlékezett vissza Martha-,csak koponya, a szemek helyén apró, világító vörös pontokkal. Sötét csuhája ujjait összefonta maga előtt, és úgy nézett ki, mint aki vár valamire… Ezúttal azonban valamit elveszthetett, mert az ápolónőnek esze ágában sem volt itt hagyni ezt a világot. Szemtanúk szerint azonban ez a várakozás jellemző az alakra. Semmit sem sürget, és gyakran beszél a haldoklóhoz és annak hozzátartozóihoz. Néha viszont neki is lehet sürgős dolga, mint azt egy New York-i férfi mesélte…

„Egy éjjel arra ébredtem, hogy valaki motoszkál a nappaliban. Óvatosan felkeltem, papucsba bújtam, és a sötétben kióvakodtam, hogy megnézzem, ki az. Egy fekete csuklyás köpenybe burkolózott, fehér halálfejes alakot pillantottam meg, aki kaszát tartott a kezében. Az illető mereven nézett rám, és én beleborzongtam a tekintetében. Aztán az alak elfordult és átsiklott a bezárt erkélyajtón egyenesen Manhattan fölé, tíz emelet magasan. Lehet, hogy egyenesen ahhoz a marylandi hölgyhöz, akinek se szó, se beszéd, az életét mentette meg. A hölgy alatt ugyan is beszakadt egy befagyott tó jégpáncélja, ő pedig nem tudott úszni. Mégis, mielőtt elsüllyedt volna valaki egy kaszanyelet nyújtott neki, hogy abba kapaszkodjon. Amikor aztán az illető kihúzta a hölgyet, villám gyorsan tovatűnt az esti homályban.”

Az eltűnt szerelő
kép 3.Egy New Yorki férfi lakásában évekkel ezelőtt eltűnt egy vízvezeték szerelő. A szerelőnek munka közben veszett nyoma, amikor épen a WC-t javította. A lakás gazdája szerint a szakember bement a mellékhelyiségbe, de sosem jött ki onnan, csak a szerszámai és a szétbontott vezeték maradt utána. A kilyukadt WC-tartályból ömlött a víz, egy félig elszívott cigaretta hevert a mosdókagylón és egy rezgőjelzésre állított mobil telefon a szerszámos ládán. Ez a kép fogadta a tulajdonost, amikor keresni kezdte az illetőt. A szerelő kísértetet azonban nem távozott a lakásból, és időnként megpróbálja lehúzni a WC kagylóba azokat, akik rendeltetésszerűen használják azt. Egy ilyen alkalommal például a kísértet eltörte a lakás tulajdonosának medence csontját is. A férfi ennek ellenére nem akar elköltözni, azt mondja, már egészen megszokta a lefolyó hangját, amely éjszakánként a szerelő nevét suttogja…

A gép gonosz lelke
kép 4.Manchesterben egy nagyvállalat egyik irodájában lecserélték a számítógépeket, amiben még nincs semmi különös dolog. Még abban sem, hogy az egyik gép hibás volt, nem hajtotta végre a kapott parancsokat. Többször visszavitték a készüléket a gyártóhoz, ott azonban mindig tökéletesen működött, soha nem találtak hibát benne. Amikor már harmadjára küldte vissza a szervizjavítás nélkül a gépet, annak képernyőjén furcsa, rúnákhoz hasonlító jelek tűntek fel a tisztességes angol ábc betűi helyett, majd a készülék minden ok nélkül kikapcsolta magát. Végül az iroda dolgozói kihúzták a számító gép vezetékét a konektorból, és az egész készüléket beletették az egyik sarokba, hogy később végleg megszabaduljanak tőle. És bár a masina nem volt feszültség alá helyezve, a képernyő elkezdet villódzni és kísérteties nyögések hallatszottak a hangszórójából. A dolgozó hivatalnokok annyira megrémültek, hogy nem voltak hajlandóak belépni az irodába, amíg a szerelők el nem szállították a gépet,és egy Londonból hívott pap el nem végzett a helyiségben egy ördögűző szertartást…

Forrás: Hihetetlen magazin
Beküldte: Oltyán Edit
Közzétette: Molnár Ferenc