É R D E K E S S É G E K


Dropák


- Tíz-tizenkétezer évvel ezelőtt kerülhettek ide. Hajótörést szenvedtek, nem tudták majavítani a járművüket. Itt meg kellet küzdeniük az életbenmaradásért. A természet erői voltak a kisebb gond, az igazi ellenség az ember volt, de túlélték! Ami megmaradt, 716 lemez, több eltemetett, mumifikálódott halott és amiről még nem is tudunk, amely talán bizonyít, de nem tunak belőle hasznosítani semmit(?) !


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  KÜLÖNÖS LÁTOGATÓK ANGLIÁBAN?
  Paranormális   2011 július 18 hétfő - 20:00:00 | Oltyán Edit


Vajon ki szórakozik azzal, hogy a Hampton Court palota kapuját nyitogatja? A biztonsági őrök filmre vették a tréfacsinálót. De micsoda meglepetés, Ez nem is egy ember? London, 2003 november. A Hampton Court palota − egy XV. Századból származó kastély − biztonsági őre a biztonsági kamera képernyőjét bámulja. A fekete fehér képen egy fehér kapu látható, mely egy belső udvarra néz.

Hónapok óta figyelik ezt kollégáival, ami megmagyarázhatatlan módon gyakran kinyílik. Hirtelen a biztonsági őr felugrik. A hírhedt kapuban egy sziluett áll fényes kontúrral, amely kitűnik a homályból, királyi mozdulattal kitárja karjait és kinyitja a kapu reteszeit?

Pic.: Hampton Court

Az esemény mindössze néhány másodpercig tartott, a cselekmény banális, de ki az, aki megtette, és honnan származik? Egy látogató? Az nem lehetséges ezen a közönség elől elzárt helyen. Egy munkás, Nem úgy nézett ki. Ami a legvalószínűbb, hogy az egyik korhű kosztümbe öltözött őr, aki így akar viccelődni! De ez sem lehetséges, mivel ők másfajta jellemezt viselnek. Így tehát a film egy fantom képét rögzítette volna? Hogy ne maradjon kétségek között, az őr megmutatta a filmet a kastély más dolgozóinak is. És a hír terjedni kezdett.

December 20-án az angol The Sun nevű újság közzétette a fotókat, és szemtanúkat szólaltatott meg: „Teljesen sokkot kaptam, mikor megláttam ezt a korhű ruhát viselő alakot” − meséli a palota egyik alkalmazottja. ”rémisztő volt, mivel az arc egyáltalán nem volt emberi…” Terry O Sullivan a Brit Parapszichológiai Intézet tagját is megkérdezték: az ő számára semmi kétség, hogy az alak nem más, mint a palota egyik régi lakója VIII Henrik király. De mi egy másik szakértőt is megkérdeztünk?

− Ez a jelenség valódi lehet, vagy csak egy tréfa?
− Nem vizsgáltam meg alaposan a képet…
− Azonban manapság elég könnyű trükkös felvételeket készíteni. Természetesen nem kizárt, hogy erről van szó, mellyel a világ figyelmét szeretnék felkelteni?

− Az, hogy a fantom kinyitja a kaput ahelyett, hogy átmenne rajta, nem arra utal, hogy ez egy csalás?
− Nem, éppen ellenkezőleg, ez inkább az igazi fantom felé billenti a mérleget. A falakon és ajtókon átmenő szellem igazi klisé, de ezt csak nagyon kevés szemtanú igazolja, akik valóban láttak szellemeket.
− Nem logikus, hogy a visszatérő lelkek teljesen más gesztusokat vegyenek fel, mint amíg éltek…?

Jane Seymour− Miért épp VIII Henrikről lehet szó?
− A legenda szerint Jane Seymour, a harmadik felesége kísért Hampton Court folyosóin egy gyertyatartóval a kezében. És azt mondják, hogy a palota kísértett galériája évente egyszer − 1541- ben történt letartóztatásában évfordulóján − Catherine Howard jajgatásaitól hangos, aki a negyedik felesége volt. Miért ne jöhetne ide vissza ide maga a „Kékszakállú” is, aki hat feleségéből hármat megtagadott és kettőt lefejeztetett?

− És hogyan lehetségese, hogy egy ilyen jelenséget le lehet filmezni?
− Ezt nem lehetetlen azon elmélet szerint, mely kimondja, hogy bizonyos energiák felszabadulásáról van szó, melyek olyan erős érzelmekhez kötődnek, hogy évszázadokon át átitatnak bizonyos helyeken?

− Vannak „autentikus” szellemfényképek?
− Úgy tűnik igen. Ugyancsak Angliában, mely a szellemek hazája, a Country Life című lakkberendezési magazin máig őriz egy fotót, melynek eredetiségét a mai napig nem sikerült megkérdőjelezni, ami a „Barna Hölgyet” ábrázolja. Egy fényes alakot ábrázol, mely a Raynham ház lépcsőjén ereszkedik lefelé, ami egy Norfolkban található XVII. századbeli villa, mely a Townsend család tulajdona.

− Ki készítette?
− Két fényképész, akik a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatták a paranormális jelenségek iránt. 1936. szeptember 19-én 16 óra körül M. Povand és asszisztense, Indre Shira, készített ott képeket egy az országban található régi villák belső építészetéről készült riport számára, és a Raynham ház hallja érdekes esztétikai és történelmi szempontból egyaránt. Hirtelen Shira felkiáltott: ráparancsolt Provandra, hogy gyorsan készítsen egy képet. Provand, aki fejét a gép fekete szövete alá bujtatta igent felelt, anélkül, hogy értette volna, miről van szó, egy homályt látott az objektív előtt, és gyorsan elkattintotta a készüléket. Utána megkérdezte, miről is van szó. Asszisztense a sokk hatása alatt azt kiáltotta, hogy „egy átlátszó árnyat látott lefelé jönni a lépcsőn”. A fényképet elő hívatták amilyen gyorsan csak lehetett. Utána a Country Life szerkesztőségébe hívott szakértők is megvizsgálták, akik megállapították, hogy a felvételt semmiféle módon nem manipulálták. Amilyen különös maga a kép, olyan különös körülmények között készült.

Forrás: Hihetetlen Magazin
Szerkesztette: Oltyán Edit
Közzétette: Molnár Ferenc