É R D E K E S S É G E K


Naprendszerünk bolygói

Jelenleg nyolc bolygót tartanak nyilván a naprendszerben. A Plútó mint kilencedik bolygó megszűnt. Christy fölfedezte a Plútó holdját a Charont. Ez inkább "kettős-bolygó", mint bolygó-hold viszony a kicsi méretkülönbség miatt. A tizedik bolygót régóta keresik hiába, pedig a letűnt kultúrákban tíz bolygót említenek meg. Valamikor lehet, hogy volt? Ma Kisbolygó-övezet van a helyén? Egy civilizáció felrobbantotta otthonát és a maradék ide menekült a Földre? Lehet, hogy nem is olyan soká - ha így haladunk - hét bolygója és két kisbolygó-övezete és egy bolygó-pályán keringő holdja lesz a Naprendszernek?!


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  KÜLÖNÖS LÁTOGATÓK ANGLIÁBAN?
  Paranormális   2011 július 18 hétfő - 20:00:00 | Oltyán Edit


Vajon ki szórakozik azzal, hogy a Hampton Court palota kapuját nyitogatja? A biztonsági őrök filmre vették a tréfacsinálót. De micsoda meglepetés, Ez nem is egy ember? London, 2003 november. A Hampton Court palota − egy XV. Századból származó kastély − biztonsági őre a biztonsági kamera képernyőjét bámulja. A fekete fehér képen egy fehér kapu látható, mely egy belső udvarra néz.

Hónapok óta figyelik ezt kollégáival, ami megmagyarázhatatlan módon gyakran kinyílik. Hirtelen a biztonsági őr felugrik. A hírhedt kapuban egy sziluett áll fényes kontúrral, amely kitűnik a homályból, királyi mozdulattal kitárja karjait és kinyitja a kapu reteszeit?

Pic.: Hampton Court

Az esemény mindössze néhány másodpercig tartott, a cselekmény banális, de ki az, aki megtette, és honnan származik? Egy látogató? Az nem lehetséges ezen a közönség elől elzárt helyen. Egy munkás, Nem úgy nézett ki. Ami a legvalószínűbb, hogy az egyik korhű kosztümbe öltözött őr, aki így akar viccelődni! De ez sem lehetséges, mivel ők másfajta jellemezt viselnek. Így tehát a film egy fantom képét rögzítette volna? Hogy ne maradjon kétségek között, az őr megmutatta a filmet a kastély más dolgozóinak is. És a hír terjedni kezdett.

December 20-án az angol The Sun nevű újság közzétette a fotókat, és szemtanúkat szólaltatott meg: „Teljesen sokkot kaptam, mikor megláttam ezt a korhű ruhát viselő alakot” − meséli a palota egyik alkalmazottja. ”rémisztő volt, mivel az arc egyáltalán nem volt emberi…” Terry O Sullivan a Brit Parapszichológiai Intézet tagját is megkérdezték: az ő számára semmi kétség, hogy az alak nem más, mint a palota egyik régi lakója VIII Henrik király. De mi egy másik szakértőt is megkérdeztünk?

− Ez a jelenség valódi lehet, vagy csak egy tréfa?
− Nem vizsgáltam meg alaposan a képet…
− Azonban manapság elég könnyű trükkös felvételeket készíteni. Természetesen nem kizárt, hogy erről van szó, mellyel a világ figyelmét szeretnék felkelteni?

− Az, hogy a fantom kinyitja a kaput ahelyett, hogy átmenne rajta, nem arra utal, hogy ez egy csalás?
− Nem, éppen ellenkezőleg, ez inkább az igazi fantom felé billenti a mérleget. A falakon és ajtókon átmenő szellem igazi klisé, de ezt csak nagyon kevés szemtanú igazolja, akik valóban láttak szellemeket.
− Nem logikus, hogy a visszatérő lelkek teljesen más gesztusokat vegyenek fel, mint amíg éltek…?

Jane Seymour− Miért épp VIII Henrikről lehet szó?
− A legenda szerint Jane Seymour, a harmadik felesége kísért Hampton Court folyosóin egy gyertyatartóval a kezében. És azt mondják, hogy a palota kísértett galériája évente egyszer − 1541- ben történt letartóztatásában évfordulóján − Catherine Howard jajgatásaitól hangos, aki a negyedik felesége volt. Miért ne jöhetne ide vissza ide maga a „Kékszakállú” is, aki hat feleségéből hármat megtagadott és kettőt lefejeztetett?

− És hogyan lehetségese, hogy egy ilyen jelenséget le lehet filmezni?
− Ezt nem lehetetlen azon elmélet szerint, mely kimondja, hogy bizonyos energiák felszabadulásáról van szó, melyek olyan erős érzelmekhez kötődnek, hogy évszázadokon át átitatnak bizonyos helyeken?

− Vannak „autentikus” szellemfényképek?
− Úgy tűnik igen. Ugyancsak Angliában, mely a szellemek hazája, a Country Life című lakkberendezési magazin máig őriz egy fotót, melynek eredetiségét a mai napig nem sikerült megkérdőjelezni, ami a „Barna Hölgyet” ábrázolja. Egy fényes alakot ábrázol, mely a Raynham ház lépcsőjén ereszkedik lefelé, ami egy Norfolkban található XVII. századbeli villa, mely a Townsend család tulajdona.

− Ki készítette?
− Két fényképész, akik a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatták a paranormális jelenségek iránt. 1936. szeptember 19-én 16 óra körül M. Povand és asszisztense, Indre Shira, készített ott képeket egy az országban található régi villák belső építészetéről készült riport számára, és a Raynham ház hallja érdekes esztétikai és történelmi szempontból egyaránt. Hirtelen Shira felkiáltott: ráparancsolt Provandra, hogy gyorsan készítsen egy képet. Provand, aki fejét a gép fekete szövete alá bujtatta igent felelt, anélkül, hogy értette volna, miről van szó, egy homályt látott az objektív előtt, és gyorsan elkattintotta a készüléket. Utána megkérdezte, miről is van szó. Asszisztense a sokk hatása alatt azt kiáltotta, hogy „egy átlátszó árnyat látott lefelé jönni a lépcsőn”. A fényképet elő hívatták amilyen gyorsan csak lehetett. Utána a Country Life szerkesztőségébe hívott szakértők is megvizsgálták, akik megállapították, hogy a felvételt semmiféle módon nem manipulálták. Amilyen különös maga a kép, olyan különös körülmények között készült.

Forrás: Hihetetlen Magazin
Szerkesztette: Oltyán Edit
Közzétette: Molnár Ferenc