É R D E K E S S É G E K


Stonehenge


Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re északra. Építése i.e. 3100 körül kezdődött és 1500 körül fejeződött be. Az újabb kutatások Stonehenge-től távolabbra vezették a tudósokat. Feltárták egy közeli, újkőkori falu maradványait.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Megváltó a sziklafalon?
  Vallás-istenhit   2011 november 17 csütörtök - 12:00:00 | Parson


Az emberek általában, egyértelműen racionalistának tartják magukat, azok is aki azonban mégis másképpen élnek meg, látnak meg dolgokat, eseményeket. Hatalmas “Jézus-arcot” látott egy nő vakációja során egy írországi sziklafalon. A 42 éves pilóta le is fotózta az alakot, melyről a helyiekkel egyetemben úgy gondolja, hogy a falon a Megváltó vonásai láthatók.

Sandra Clifford vakációzni ment Írországba, azt remélve, hogy kapcsolatba kerül katolikus gyökereivel, viszont arról nem is álmodott, hogy a Moher-sziklákon maga Jézus Krisztus nyilvánvaló jelenése fogadja. A középkorú nő le is fotózta az arcot mindig nála lévő fényképezőgépével, amellyel egyébként 800-nál is több fotót lőtt vakációja során − írja a Daily Mail…

Jézus Írországban


Jézus Írországban


Jézus Írországban„Pilóta vagyok, ezért mindig szkeptikusan viszonyulok azokhoz, amiket látok, ezért elkezdtem faggatni az embereket arról, hogy ők mit láttak” − idézi Clifford szavait a lap. Este egy barátjával elmentek egy doolini pubba, ahol a helyieknek megmutatta a fotót. A vendégek szentül egyetértettek vele, még a kocsmáros is azt mondta, hogy kétségtelenül Krisztus arca van a felvételen.>

Akinek esetleg tovább terjed a fantáziája, próbálja meg elképzelni, az ”igazolás” történetének két alternatíváját:


Bemegy egy pilóta, a barátjával egy olyan kocsmába, ahol viszonylag jól szituált kocsmatöltelékek szórakoznak, “befolyásoltság” különböző stádiumában. Elekzdenek mutogatni egy képet, melyről tudjuk, vagy közben derül ki, hogy egy igazi gyakorló pilóta fényképezte, majd azt is megtudjuk, hogy mit állítanak a képről, mi okból készült. A pilóta rokonszenves, mert egyébként ennyien nem nézik meg a képet, a társaság összetétele ismeretlen ugyan, de sokan biztosan vallásosak, ha nmégsem, akkor semutolsó dolog egyetérteni egy ilyen jó egzisztenciával rendelkező, esetleg közismert emberrel, egyébként is mindenki igyekszik megfelelni véleményével a környezete elvárásainak, még akkor is, ha közben többen kijelentik, hogy abszolút objektív módon közelítették meg a kérdést.

Bemegyek én a barátommal egy olyan kocsmába, ahol viszonylag jól szituált kocsmatöltelékek szórakoznak, “befolyásoltság” különböző stádiumában. Elekzdek mutogatni egy fényképet, melyről megtudjuk, hogy azért készítettem, mert egy elvakult, fanatikusan vallásos hölgy Jézus-krisztus képét vélte felfedezni benne. Azt is el tudjuk képzelni, hogy mennyi ilyen kép lehet a tarsolyában, kerek kövek, kockás kövek, furcsa alakú kövek, tájak, hegyek, folyók, erdők, az ég felhői, melyek mind egy-egy “angyalkát”, “jézuskát”, egyéb “jelenést” ábrázolnak, ábrázolhatnak. Nem vagyok ugyan szimpatikus senkinek, többen arréb is lökdösnek, mejd egy-két ember mégis megszán, nevetség tárgyává téve a képet és engem is. Többen gúnyos megjegyzés tesznek rá, még akkor is, ha vallásosak, mindenki igyekszik megfelelni véleményével a környezete elvárásainak, még akkor is, ha közben többen kijelentik, hogy abszolút objektív módon közelítették meg a kérdést.

Nekem erről egyéni véleményem van… Ha valaki elolvasná idáig a fejtegetésemet, elmondanám, a kép valóban azonosítható egy emberi arccal, aki akárkit is ábrázolhat. Egy mai, vagy ősi indián, egy buddha, egy hindu egyáltalán nem “krisztus-urunkat” vélné látni benne!
Igen ám, de akkor miért nem látnak más istenségeket az emberek? Miért nem jelenik meg egy katolikusnak, egy sárkány, vagy a “Nagy-Manitu”? A válasz azt hiszem, egyértelmű. Nincs benne a gondolatvilágában, nincs benne a világképében. Akár elfogadjuk, akár nem, a “nemhivatalos-cenzúra”, mindenképpen működik, a médiában, Európában, Amerikában, mindenütt. “Kit érdekelhet” egy távoli múmia képe, egy rég meghalt buddha-pap a sziklafalon? Miért jelenne meg? …amikor Jézus is mejelenhet!


− Parson −