É R D E K E S S É G E K


Dropa korongok

A korong kb. 23 cm átmérőjű, és 2 cm vastag. Pontosan a közepén egy tökéletesen kerek, 2 cm-es lyukkal, a felszínén pedig közepéből kiindulva, a karimáig finom spirál barázda volt belemarva, melytől a kő úgy nézett ki, mint egy idő előtti fonográf lemez. A lemez korát 10 000 és 12 000 év közé becsülték - még az egyiptomi nagy piramisnál is idősebbre. Ez fantasztikus felfedezés volt, de a csoda még megsokszorozódott. Összesen még 716 ilyen korong került elő. És mindegyik hihetetlen titkokat tartogat. A barázda, további vizsgálatok alapján, egyáltalán nem tűnt barázdának, hanem különös hieroglifák folyamatos vonala, vagyis egyfajta írás!


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  ELFELEDETT JÖVŐ
  Érdekes írások   2013 május 12 vasárnap - 11:00:00 | Oltyán Edit


Sokan állítják, hogy egy harmadik vagy negyedik típusú találkozás részesei voltak, s így szemtől szembe álltak az idegen világok lényeivel. A kiválasztottak többnyire csak mentális kapcsolatba kerültek velük, de akadtak olyanok is, akiket eltérítettek és egy földönkívüli űrhajón alapos vizsgálatnak vetettek alá. Az „UFÓ” és az „ufonauta” kifejezés csak 20. század közepétől használjuk, de egyes kutatók szerint a földönkívüliek látogatását már az ősember is megörökítette a barlangrajzain. A „látogatások” nyomait a világ minden táján megtalálhatjuk, és nincs olyan kontinens, ahol az ott élők ne ismernének földönkívüliekről szóló legendákat.


festett idegenek  10A közvetlen, vagy is harmadik és negyedik típusú találkozásokat átélt szemtanúk meglehetősen plasztikusan leírták, hogy milyen idegen lényekkel kerültek kapcsolatban. Ezek az eset leírások, amatőr vázlatok és grafikák természetesen felkeltették a hivatásos képzőművészek érdeklődését is. Ennek ellenére csak kevesen vállalkoztak arra, hogy – némi fantáziával kiegészítve – csodálatos képek formájában megörökítsék egy kozmikus kapcsolatfelvétel pillanatait. Természetesen rengeteg számítógépes illusztráció készült UFO műfajban, de a művészek közül senki sem vállalkozott arra, hogy alkotásaik nyomtatott album formájában is közreadja.

Összeállításunk fantasztikus képei, „hagyományos módon”, vagyis ecset és szórópisztoly segítségével készültek el, az 1990-1995 közötti időszakban.

Vagyis a „hőskorban”, amikor nem akadt ember e kishonban, aki ne hitt volna a földönkívüliek létezésében és a világ legtermészetesebb módján vette volna tudomásul a - sokszor erősen szexuális indíttatású - találkozások lényegét, de ki is készítette ezeket az egyedülálló alkotásokat?

A rendszerváltás euforikus hangulatában, valamikor 1990 áprilisában, a Vénusz Sci-fi Magazin kiadását készítettük elő, amikor beállított egy ifjú grafikus és felajánlotta, hogy szívesen készítene illusztrációkat új kiadványunk részére. Hát, így kezdődött…

Ekkor kerültem kapcsolatba Boros Attilával, aki a későbbiekben is több tucat könyvünk borítóját alkotta meg, majd éveken keresztül az általa megálmodott fantáziaképek jelentek meg a Színes UFO Képeslap borítóján.
festett idegenek  01festett idegenek  02festett idegenek  03
festett idegenek  04festett idegenek  05festett idegenek  06
festett idegenek  07festett idegenek  08festett idegenek  09
Kimondottan otthonosnak érezte magát a fantázia világában és tökéletesen ráérzett arra, milyen módon kell ábrázolni az UFO-s történetekben szereplő földönkívülieket. 1995-ben jelent meg Erich von Daniken előszavával az Elfeledett jövő című kiadvány, amely jelenleg a világ egyetlen ufonautákat, csészealjakat és idegen világokat bemutató képzőművészeti albuma!

Úgy gondolom első találkozásunk több mint 20 éves és az album többszörös megjelenésének alkalmából ezzel az összeállítással kell tisztelegnem Boros Attila nem hétköznapi munkássága előtt.

Forrás: Hihetetlen magazin
Beküldte: Oltyán Edit
Közzétette: Molnár Ferenc