É R D E K E S S É G E K


Maya Obszervatorium


Az épület egy obszervatóriumra enged következtetni, melynek magasba nyúló része lenne alkalmas a megfigyelésekre. Az ide bevezető "ajtó" 3-4 méter magasan van, a régészek szerint a lépcső fából készült.
Vagy nem kellett, mert légiúton jöttek ide! /szerkesztő/


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Óriási megalitok fedeztek fel Dél-Szibériában, vagy csak a természet egy ritka csodája?
  A múlt építményei   2014 április 13 vasárnap - 20:40:00 | Kiss Timea


Egy hihetetlen felfedezés történt a közelmúltban Oroszországban. Kutatók egy hatalmas gránittömbökből álló megalitikus építményre bukkantak Dél-Szibériában, a Shoria-hegységben. A szakemberek a kőtömbök súlyát, mintegy 3000 tonnára becsülik, vagyis ekkora tömegű mesterségesen formázott kőtömbökre még sosem bukkantak! Az eddigi legnagyobb súlyút Libanonban, Baalbek romjainál fedezték fel, mely nem kevesebb, mint 1500 tonnát nyomott. Vajon milyen erők voltak képesek ezeket a gigantikus építőköveket megformálni és ilyen nagy magasságba szállítani?

Image
Fotó: Georgy Sidorov

Dr. Valery Uvarov, az Orosz Nemzetbiztonsági Akadémia Őskori Tudományokkal, Őskori Technológiákkal és Ufó-kutatással foglalkozó tanszékének vezetője, hihetetlen képsorozatot hozott nyilvánosságra, melyek a Dél-Szibériai Gornaya Shoria hegységben tett expedíció során készültek. Úgy tűnik, hogy a fényképek egy hatalmas megalit-csoportot örökítenek meg, Dr Uvarov pedig meg van győződve arról, hogy ember alkotta struktúrákról van szó. Mások viszont azzal érvelnek, hogy ezek csupán az Anyatermészet erejének és csodájának az egyszerű példázatai.

Image
Fotó: Georgy Sidorov

A Georgy Sidorov vezette expedíció, egy 19 kutatóból álló csoport arra vállalkozott, hogy nyomába ered a Gornaya Shoria-ban, egy 1100 méter magasan a tengerszint felé emelkedő hegységben található számos különös megalit rejtélyének, melyek Oroszország olyan messzi tájain terülnek el, amiket a Szovjetunió érájában még határátkelőkkel választottak el.

Image
Fotó: Georgy Sidorov

Az említett terület elérése során a kutatócsapat olyan hatalmas kőtömbökbe botlott, amelyekről úgy tűnik, hogy gránitból vannak, a felületük sima, derékszögekkel és élet sarkokkal bír. Úgy tűnik, hogy az óriási kőtömböket – némelyik eléri a 20 méteres hosszúságot és a 6 méteres szélességet, illetve magasságot, egymásra halmozták.

Image
Fotó: Georgy Sidorov

A kutatócsoport néhány más szokatlan jelenséget is megfigyelt. Először is, észrevették, hogy sok kövön égési nyomok vannak és bizonyos helyeken a sziklák „megolvadtak”. Másodszor, megállapították, hogy az összes iránytű elfordul a megalitoktól, éppen az ellenkező irányba, mint ahogy az iránytűknek állniuk kellene.

Image
Fotó: Georgy Sidorov

A Baalbek-ben található monolitról úgy tartják, hogy a legnagyobb egyetlen kőtömbből faragott kövek egyike, amit egy ősi megalitikus területen használtak, viszont Shoria tömbjei és kövei nagyobbak, sokkal méretesebbek, ami felveti annak a kérdését, hogy ezek a kövek vajon lehetnek-e valóban ember alkotta építmények. Amennyiben az őskori emberek faragták ki őket, akkor ezek a tömbök a világ leghatalmasabb emberkéz készítette megalitjai.

Image
Fotó: Georgy Sidorov

Már beszivárogtak az Internet vérkeringésébe az olyan feltűnést keltő állítások, mint például hogy ez a lelőhely egy ősi elveszett civilizációnak, az óriások fajának, vagy a földönkívüliek látogatásának a bizonyítéka. Miközben a képek valóban lenyűgözőek és nehéz rájuk természetes magyarázatot találni, a természetről is köztudott, hogy világszerte hozott már létre néhány meghökkentő sziklaformációt, amire még nem született elfogadható magyarázat. Ilyen például az ír partok bazalt oszlopsora és a Nyugat-Virginiában található Waffle Rock („Gófri-szikla”).

Image
Fotó: Georgy Sidorov

A régi, kezdetleges technikákkal belátható lehetne, hogy nem épülhettek ilyen monumentális építmények. Ilyenkor természetesen felmerül bennünk, hogy a történelem oktatással nagyon nem stimmel valami, és ideje lenne átírni a tankönyveket. Következésképpen ésszerűnek tűnik megvárni, míg a területen lefolytatják a geológiai vizsgálatokat, melyek eldönthetik eme figyelemre méltó képződményeknek a valódi természetét.

Forrás: http://www.ancient-origins.net/
— Kiss Timea —