É R D E K E S S É G E K


Nasca vonalak


A vonalakat a Peru délnyugati részén levő sivatagos területen a mintegy 1500-2000 éve, az inka hódítást megelőzően i.e. 100-600 között ott virágzó Nazca-kultúra népessége hozta létre. A mintázatokat úgy, "vésték" a felszínbe, hogy a vonalak mentén a mélyebben fekvő könnyebb homokrétegről eltávolították a ránehezedő felső, kavicsos réteget. A változatos minták - az úgynevezett geoglifák - madarakat és emlősöket - kolibrit, majmot, embert, geometriai alakzatokat - spirálisokat, háromszögeket, trapezoidokat, párhuzamos vonalakat - ábrázolnak. A hatalmas méretű, részletesen kidolgozott geoglifák Limától mintegy 400 kilométerre délre, csaknem 2 kilométer hosszan nyúlnak el a Rio Grande de Nasca folyó vízgyűjtő medencéjébe. Egyes rajzok mérete meghaladja még a 275 métert, többségük csak a levegőből látszik. A kutatók első feltételezése, hogy ezek az indiánok már évszázadokkal ezelőtt képesek voltak repülni?! ... hiszen a Földről nem lehetett ezen rajzokat elkészíteni.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  NASA: Már a mi életünkben találkozunk a földönkívüliekkel
  Hírek, cikkek   2015 szeptember 16 szerda - 16:16:16 | Oltyán Edit


Soha ilyen nyíltan nem beszéltek még felelős tudósok a Földön kívüli élet lehetőségéről, mint a NASA tudósai egy keddi beszélgetésen. A NASA vezető kutatója, Ellen Stofan egy Washingtonban tartott fórumon állt elő a bejelentéssel: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel.

Kép 01.

Azt hiszem, hogy egy évtizeden belül határozott jeleket találunk a Földön kívüli életre, 20-30 éven belül pedig bizonyítékaink is lesznek − fogalmazott a kutató. Ezek szerint 2025-re már tudhatjuk, hol és milyen lények élnek odakinn.

"Tudjuk, hogy hol keressünk, és azt is tudjuk, hogy hogyan" − fokozta a hallgatóság izgalmát a kutató. "A legtöbb esetben már rendelkezünk a szükséges technológiával, és ezeket hamarosan már alkalmazni is tudunk."

Az űrhajós is biztos a létezésükben


Hasonlóan határozott véleményt fogalmazott John Grunsfeld, aki korábban saját szemével tekinthetett bele a világűr mélységeibe. Az egykori űrhajós, a NASA egyik kutatási vezetője két konkrét helyet is megemlített beszédében. "Azt hiszem, hogy egyetlen generációra vagyunk a saját naprendszerünkben [a jelek felfedezésétől], legyenek azok a jeges Holdon, vagy a Marson, és egy generációra egy másik naprendszer egyik bolygójától."

A NASA bolygókutatója, Jim Green hosszabban beszélt a Marsról. A bolygó jégsapkái arra engednek következtetni, hogy felszínének felét egykor tengerek borították. Nem is rövid ideig, 1,2 milliárd évig hullámoztak a vörös bolygó óceánjai. "Úgy véljük, hogy ilyen hosszú idő éppen elég az élet kialakulásához." − szögezte le a bolygókutató az LA TImes szerint.

A közelben vannak


Az Independent cikke szerint a kutatók biztosak abban, hogy a földönkívüliek itt vannak a saját naprendszerünkben, és a Tejútrendszer valamelyik bolygóján is. A kutatók szerint esélyes például a Jupiter két holdja, az Europé és a Ganimédesz, sőt, a Szaturnusz jeges holdja, az Enceladus is, amelynek jeges felszíne alatt tengerek rejteznek.

"Határozottan nem az a kérdés, hogy ha, hanem hogy mikor" − fogalmazott talányosan Jeffery Newmark, a NASA kutatója, akit az LA Times idézett.

A kutatók azonban nem akarták, hogy hirtelen túl nagyok legyenek a várakozások. "Nem kis zöld emberekről beszélünk − mondta Stofan. − Apró mikrobákról van szó."
Clinton a földönkívüliek támadásáról

Kép 02.

Érdekes, hogy nem sokkal korábban beszélt az egykori amerikai elnök is a földönkívüliekről. Bill Clinton egy tévés beszélgetésen szögezte le, hogy valószínű, nem vagyunk egyedül az Univerzumban.

Nem lepődnék meg, ha egy nap meglátogatnának minket. Csak remélem, hogy ez nem úgy zajlik majd, mint a Függetlenség napjában.

Az egykori elnök kijelentette, hogy még ennek is lenne haszna, mert így végre összefogna az emberiség. "Talán ez lehetne az egyetlen esély, hogy összefogjon a megosztott emberiség. Az emberek közti különbségek jelentéktelenné válnának, ha egy külső ellenség fenyegetne minket."

Forrás: index.hu – Földes András— Oltyán Edit —