É R D E K E S S É G E K


Náci UFO?

A közvélemény a háborút követő években úgy vélte, csupán pletykák azok a híresztelések, amelyek szerint a náci tudósoknak sikerült olyan repülő csészealjakat építeni, amelyekről 1947-től szinte minden nap olvasni lehetett a sajtóban. A híresztelések − ma már tudjuk − nem voltak alaptalanok. A németeknek valóban sikerült három vagy több különböző típusú, csészealj alakú működőképes járművet megalkotniuk és a példát az oroszok, az angolok, a franciák és természetesen az amerikaiak is követték.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Újabb titokzatos körzetre bukkantak a nevadai sivatagban, az 51-es körzet utódja a titokzatos 6-os körzet?
  Egyéb rejtélyek   2016 április 03 vasárnap - 03:03:03 | Kiss Timea


Ha azt mondjuk 51-es körzet, mindenkinek valami fura, földöntúli rejtélyekkel és titkokkal teli terület jut eszébe, amiről még azt sem lehet tudni, hogy létezik-e vagy sem. Rengeteg hír és álhír kering az interneten a Nevadában található telepről, amiről a legtöbben azt suttogják, hogy az amerikai kormány földönkívülieket és ufókat tart. Kevesen tudják, de az elmúlt időkben a legendás körzet mellett – alig 19 km-re tőle – egy viszonylag új, rejtélyes tevékenységeket folytató bázis kezdte meg titokban működését a kietlen nevadai sivatag kellős közepén. Pontos céljáról szinte semmit sem tudni, mert a minisztérium nem nyilatkozik.

Kép #1

A Google műholdfelvételei alapján az 51-es körzettől északkeletre van egy úgynevezett 6-os körzet, ami sokkal titokzatosabb mint a híres szomszéd, ráadásul az USA kormánya is elismeri a létezését. A terület az úgynevezett Nevada Nemzetbiztonság csoporthoz tartozik és az 1940-es években földalatti nukleáris robbantásokat is végeztek itt. Miután a körzetről készült képek nyilvánosak lettek, az amerikai Nukleáris Nemzetvédelmi Ügynökség rögtön megpróbálta azokat eltüntetni az internetről.

Kép #4

Kép #5

Miután a közösségi médián keresztül többen felkapták az ügyet, a területért felelős ügynökség a héten végre elismerte, hogy a hatos körzet egykor védelmi célokat szolgált. Az ügynökség szóvivője elmondta, hogy a körzetben eleinte csak érzékelő szenzorokkal foglalkozó kutatók dolgoztak, majd később ez odáig fejlődött, hogy elkezdtek nukleáris kísérleteket is végrehajtani.

Egyes összeesküvés elméletek szerint a hatos körzet még a mai napig aktív, sokan azt gondolják, hogy jelenleg drónokat tesztelnek a területen.

A 6-os körzetről nagyon keveset tudni. Még annyit sem, mint legendás elődjéről az 51-es körzetről, ahol állítólag idegen technológiát tárolnak és kísérleteznek vele, de egyes korábban ott dolgozó személy tanúvallomása szerint idegen lények is dolgoznak a bázison. A térségben található Yucca Airstrip repülőteret az amerikai Védelmi Minisztérium és a Belbiztonsági Minisztérium. közösen használja. Hogy pontosan mire, arról senki sem akar nyilatkozni.

51-es körzet, a nagy előd


Az első, ténylegesen szupertitkos és idegenekkel kapcsolatba hozott bázis az 51-es körzet volt, melyet nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatnunk.

Kép #6

Rejtélyes fények és objektumok az 51-es körzet felett.


A bázist a legnagyobb titoktartás közepette, 1955-ben nyitották meg. (A második világháború idején is működött itt egy kevéssé jelentős katonai objektum.) Az 51-es körzet létrehozását elrendelő okiratot maga Dwight D. Eisenhower elnök írta alá.

A Roswellben történt hírhedt incidens után kapott csak igazán komoly szerepet ez a titkos bázis.

A földönkívüliek látogatásában hívők azt feltételezik, hogy a balesetet szenvedett idegen űreszköz tanulmányozásából nyert ismeretek alapján az 1960-as években itt fejlesztettek ki több, a számítástechnikát forradalmasító technológiát.

2013-ban azonban végleg lelebbent az a bizonyos fátyol, ugyanis 2013. augusztus 17-én a CIA egy szigorú titkosítás alól feloldott dokumentumban hivatalosan is elismerte, hogy létezik az amerikai kormányzat által mindaddig eltagadott, titokzatos 51-es körzet. Már eleve a tény, hogy eddig tagadták megkérdőjelezi a kormányzati szervek és a titkosszolgálat hitelességét, valamint szándékát az ügyben. Sokak szerint a modern technika fejlődésével lényegében kénytelenek voltak elismerni, hiszen már a műholdfelvételeken is egyre részletesebben látni lehetett a komplexum külső részein folyó tevékenységeket.

A hatos körzet


Sokan úgy tekintenek a hatos körzetre, mint az 51-es körzet utódjára. Praktikus a kormány számára, hiszen – jelenleg – nincs annyira szem előtt, mint elődje, és sokan nem is tudnak róla, hogy létezik.

Túl nagy figyelem összpontosul már az 51-es körzetre, és egyes híresztelések szerint az ott tárolt, idegenekkel kapcsolatos technológiát, alkatrészeket, fegyvereket a hatos körzet földalatti komplexumaiba szállították át.

Kép #2

Az 51-es körzet környékén látták ezt a kamiont egy fekete, sötétített ablakú kormányzati autókból álló konvoj kíséretében.


A túl nagy hallgatagság a sajtónak is gyanús lett, és több újság és médium is rákérdezett az ügyre, így a kormány már kénytelen volt valami csontot dobni nekik.

Egy amerikai lapnak Darwin Morgan, az USA Nemzeti Nukleáris Biztonsági Hivatalának szóvivője azt nyilatkozta, hogy különféle érzékelők tesztelése folyik a hatos körzetben, a további kérdések elől viszont kitért.

Egy, a Yucca-hegységbe tervezett nukleáris hulladéktároló biztonságosságáról értekező 7500 oldalas könyv úgy hivatkozik a 6-os körzetre, mint “légi műveleti területre”. Vajon idegen csészealjakat tesztelnek ott? Vagy az idegen csészealjak technológiája alapján kifejlesztett nullponti energiával hajtott légi járművet?

Egy biztos, a biztonság bár érthető egy ilyen létesítmény esetében, talán picit indokolatlan. A bázis környéke ugyanis szinte hermetikusan el van zárva a külvilág elől.

A légtere nagyon szigorú védelem alatt áll, és jogukban áll bármit porrá lőni, ami figyelmeztetés nélkül belép az adott területre.

Kép #3

A műholdaknak is meg van tiltva, hogy felvételeket készítsenek a komplexumról. A Google Earth program keretében azonban mégis készült néhány nem sokat mutató kép a hatos körzet területéről, ezek azonban szinte semmit sem mutatnak.

Forrás: Hír Ma, Titkolt Hírek— Kiss Timea —