É R D E K E S S É G E K


Nasca vonalak


A vonalakat a Peru délnyugati részén levő sivatagos területen a mintegy 1500-2000 éve, az inka hódítást megelőzően i.e. 100-600 között ott virágzó Nazca-kultúra népessége hozta létre. A mintázatokat úgy, "vésték" a felszínbe, hogy a vonalak mentén a mélyebben fekvő könnyebb homokrétegről eltávolították a ránehezedő felső, kavicsos réteget. A változatos minták - az úgynevezett geoglifák - madarakat és emlősöket - kolibrit, majmot, embert, geometriai alakzatokat - spirálisokat, háromszögeket, trapezoidokat, párhuzamos vonalakat - ábrázolnak. A hatalmas méretű, részletesen kidolgozott geoglifák Limától mintegy 400 kilométerre délre, csaknem 2 kilométer hosszan nyúlnak el a Rio Grande de Nasca folyó vízgyűjtő medencéjébe. Egyes rajzok mérete meghaladja még a 275 métert, többségük csak a levegőből látszik. A kutatók első feltételezése, hogy ezek az indiánok már évszázadokkal ezelőtt képesek voltak repülni?! ... hiszen a Földről nem lehetett ezen rajzokat elkészíteni.


1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15

  Víz­ből ki­emel­kedő ufót ül­döz­tek a brit va­dász­gé­pek!
  Hírek, cikkek   2016 május 15 vasárnap - 21:00:00 | Kiss Timea


Mi az oka annak, hogy nem mutatkoznak az idegenek nyilvánosan? Mi az oka annak, hogy észlelünk egy azonosítatlan repülő tárgyat, akkor elsősorban a legmodernebb ezközökkel akarjuk megsemmisíteni, majd utána próbáljuk meg megállapítani, mi is lehetett az? Több észak-ang­liai vá­ros­ban is kü­lö­nös, tá­voli rob­ba­ná­so­kat le­he­tett hal­lani a na­pok­ban. Az em­be­rek elő­ször ter­ror­tá­ma­dásra gya­na­kod­tak, de utóbb ki­de­rült, hogy „csak” a brit Ki­rá­lyi Lé­gi­erő va­dász­gé­pei ül­döz­tek egy azo­no­sí­tat­lan re­pülő tár­gyat a ten­ger fe­lett.

Kép 1.

2016. május 2-án ismeretlen eredetű robbanások hangjai  keltettek hatalmas riadalmat több észak-angliai városban is. Leeds, Harrogate és Doncaster lakosai szinte megrohamozták a közösségi médiát, hogy kiderítsék, mi történt. Eleinte csak találgattak, többen terrortámadásra gyanakodtak, és egyre jobban kétségbe estek, hogy nem jutnak hírekhez…  Hamarosan azonban szivárogni kezdtek az információk a szemtanúktól és a névtelenségbe burkolódzó bennfentesektől is.

Az RT.com beszámolója szerint a hangrobbanásokat a RAF szuperszonikus meghajtású vadászgépei okozták, miközben egy polgári repülőgépet próbáltak „elfogni”, amivel megszakadt a rádiókapcsolat. 

Az esettel kapcsolatban kiszivárgott az orosz Védelmi Minisztérium egyik jelentése is, miszerint a két Eurofighter Typhoon vadászgép egy, a tengerből kiemelkedett azonosítatlan repülő tárgyat próbált elkapni a körzetben…

Kép 1.

Az eseményt követő 15 percben a brit kormány megtiltotta a médiának, hogy hírt adjon az esetről, majd kiadtak egy hivatalos közleményt:

„Newcastle repülőtér megerősítette, hogy az AFR1558-as járatát Párizsból, a Charles De Gaulle-ról elkísérték a Newcastle repülőtérre a RAF repülőgépei, amely elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással. A repülőgép 22:23-kor biztonságosan landolt.”
Többen azonban kétkedésüknek adtak hangot, hiszen egy polgári repülőgép kíséretéhez nincs szükség hangsebesség feletti gyorsulásra, ami a hangrobbanásokat is okozta.

Az orosz Védelmi Minisztérium jelentése azt állítja még, hogy minden Air France Airbus A320 repülőgép több kommunikációs rendszerrel is el van látva, amelyek szükséghelyzetben minden körülmények között tovább működnek, kivéve akkor, ha a gép lezuhan, vagy felrobban a levegőben. Így szerintük a hivatalos közlemény nem állja meg a helyét…

Állítólag a brit hadsereg és a NATO radarjai, illetveműholdak is észlelték a különös repülő szerkezetet Észak-Anglia partjainál felbukkanni. Azonnal útnak is indultak a Királyi Légierő vadászgépei. Több harci támadást is intéztek az ufó ellen, míg az végül megunta a macska-egér játékot, rákapcsolt, és eltűnt a szemük elől. A gépek mozgását az alábbi radarképen is nyomon lehet követni:

Kép 1.

Ufóvadászok szerint az útvonal aligha tűnik normális légi kíséretnek egy utasszállító gép mellé. Ráadásul a titokzatos repülő tárgyat a földről is lefotózta valaki.

Valahogy nem igazán hasonlít egy repülőgépre… De vajon akkor mi lehetett?…

Forrás: RIPOST.HU— Kiss Timea —