Arnold Paople története


ELŐZŐFŐMENÜKÖVETKEZŐ− 1729-ben egy Arnold Paole nevű szerb katonát Görögország egy távoli és kísértett részébe küldtek. Egyik éjjel egy vámpír támadta meg. Tudta, hogy ha nem cselekszik gyorsan, meghal és ő is vámpírrá változik. Arnold egyetlen lehetősége az volt, ha megtalálja támadója sírját, eszik belőle némi földet és bekeni testét a vámpír vérével. Jóllehet végigcsinálta mindezt, Arnold annyira megijedt, hogy otthagyta a hadsereget és hazatért.

1. Arnold egy kis tanyán telepedett le Meduegna faluban és teljesen sértetlennek látszott. Azonban aratás közben leesett egy szénaszekérről és hamarosan meghalt. A helyi templom udvarában temették el, de nem nyugodott ott békében.

vampire2. Egy hónappal később látták Arnoldot, amint éjszaka bolyongott a faluban. Azok az emberek, akik látták a testét, nagyon betegek lettek és közülük négy pár napon belül meghalt. A félelem terjedt és úgy döntöttek, hogy Arnold testét ki kell ásni és át kell vizsgálni a vámpírizmus jelei után.

3. Ezt a hátborzongató feladatot egy szürke téli reggelen végezték el, körülbelül tíz héttel Arnold temetése után. A sírásó kiásta a koporsót, miközben a fővárosból jött hivatalnokok és a helyi méltóságok figyelték.

4. Amikor kinyitották a koporsót, a látvány mindenkit meggyőzött, hogy vámpírral volt dolguk. Arnold a koporsó egyik felébe húzódott. Haja és körmei tovább nőttek és a szája vértől volt piros. Úgy nézett ki, mint egy élő ember.

5. Arnold testét a vámpírizmus megszüntetésének egyik hagyományos módján „kezelték”, mielőtt még a lelke békében nyugodhatott volna. A falubeliek fokhagymát szórtak Arnold testére és imát mondtak a lelkéért. Egyetlen ütéssel galagonyakarót vertek a szívébe. Forró bíborvörös vér ömlött a sebből, mintha Arnold még mindig élt volna — jóllehet már több, mint két hónapja eltemették. A test fájdalmasan rángatózott és rémítő kiáltást hallatott.

6. Arnold éjszakai támadásainak négy áldozatát is kiásták, hátha ők is vámpírok lettek. A meduegna-i ál halott járványról szóló jelentések nem említik a holttestek állapotát. Azonban láthatóan vámpírok voltak, mivel ugyanazzal a módszerrel bántak velük, mint Arnolddal: galagonyakaróval átdöfték és egy ásóval lefejezték őket. Végül az összes vámpírt egy ropogó máglyára dobták és elégették a vad lángok között.

7. Azt hitték, hogy a tűz a végső eszköz a vámpírok elpusztítására. Egy parázsló hamukupac képtelen újjáéledni. Miután kiűzték földi otthonából, a vámpír lelke kénytelen volt a lelkek világába távozni. Bár mindegyik vámpírt átdöfték, elégették és újratemették, hat év múlva egy újabb járvány tört ki a faluban. Az emberek ismét megbetegedtek, sápadtak és fáradtak lettek, mintha vért vesztettek volna. Hirtelen haltak meg, éppúgy, mint Arnold áldozatai.

8. A falubeliek most már tudták, hogyan foglalkozzanak a veszéllyel, és egy újabb vizsgálócsoport érkezett Belgrádból. Megvizsgáltak minden gyanús sírt és sok holttestet vámpíri állapotban találtak. Voltak közöttük gyermekek, még kisbabák is, valamint felnőttek. Mindegyik tele volt friss vérrel, ezért a szokásos módon foglalkoztak velük. Az emberek azt gyanították, hogy az új járványt az okozza, hogy az emberek megették azoknak az állatoknak a húsát, amelyeket valaha Arnold Paole megtámadott.

Forrás: hotdog.hu
Beküldete: Oltyán edit
Közzétette: Molnár Ferenc


ELŐZŐFŐMENÜKÖVETKEZŐ
 


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz