Hír: Csillagemberek vagyunk?
(Kategória: Élet és Tudomány)
Küldte: Kiss Timea
2014 augusztus 06 szerda - 11:40:00


Ne ijedj meg, de idegen DNS van a genetikai kódodban! Tudományos bizonyítékát találták annak, hogy idegenek teremtettek bennünket. Ezt mondja a tudomány. Kazahsztáni tudósok úgy vélik, hogy az emberi DNS-t egy ősi idegen civilizáció egy földönkívüli jellel kódolta, jelentette a Discovery.com. „Biológiai SETI-nek” hívják, és a kutatók azt állítják, hogy az emberi DNS matematikai kódját nem lehet az evolúcióval megmagyarázni.Idegen DNS van a genetikai kódodban!

Élő, lélegző tartályok vagyunk valamilyen idegen üzenettel, melyet sokkal könnyebb lenne arra használni, hogy kutassuk a földönkívüli életet, mint a rádióteleszkópokat.

Idegen üzenetet helyeztek el a genetikai kódunkban?


A válasz arra, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban vagy sem, talán az orrunk előtt van, vagy inkább a szó szoros értelmében testünk minden setjében megtalálható.

Lehet, hogy génjeinknek egy intelligensen megtervezett „gyártói pecsétje” van, melyet évmilliókkal ezelőtt galaxisunk egy másik részén írtak? Ez a „tervezői címke” egy ilyen kitörölhetetlen pecsétje volna egy sok millió vagy milliárd évvel ezelőtti mesteri földönkívüli civilizációnak, akik végső hagyatékukként a saját biológiai képükre formálták át a Tejút Galaxist?

Idegen DNS van a genetikai kódodban!Vladimir I. shCherbak, az al-Farabi Kazah Nemzeti Egyetemről, és Maxim A. Makukov, a Fesenkov Asztrofizikai Intézetből azt feltételezik, hogy egy intelligens jelet ágyaztak be a genetikai kódunkba, ami egy matematikai és szemantikai üzenet lehet, amit nem lehet a Darwini evolúció számlájára írni. Ők csak a „biológiai SETI-nek” hívják. Mi több amellett érvelnek, hogy a rendszer sokkal hosszabb élettartamú és sokkal több esélyt nyújt a földönkívüliek felderítésére, mint egy átmeneti földönkívüli rádióadás.

Az Icarus című lapban azt állítják: „Megállapítottuk, hogy a kód változatlan marad több kozmológiai időléptéken belül, sőt ez a legtartósabb ismert konstrukció. Ezért ez egy rendkívül megbízható módszer egy intelligens aláírás tárolására. Amint a genomot megfelelően átírják, az új kód egy aláírással rögzítve marad a cellában és az utódában, ami aztán szállítható téren és időn keresztül.”

Ahhoz, hogy átmenjen a „tervezői címke” teszten, bármilyen mintából származó genetikai kódban statisztikailag jelentősen jelen kell lennie és rendelkeznie kell minden olyan intelligens jellemzővel, ami összeegyeztethetetlen bármely ismert természetes folyamattal, mondják a szerzők.

Idegen DNS van a genetikai kódodban!Ezután részletes elemzést mutatnak be az emberi genomról egy nagy pontosságú DNS térkép leképezéssel a nukleotidok és aminosavak között. „A kód egyszerű elrendezése együtt mutatja a számtani és képírásos minták szimbolikus nyelvét.” Azt mondják, hogy ez magában foglalja a decimális jelölést, logikai átalakításokat, és a nulla elvont szimbólumának használatát. „Pontos és módszeres, ezek a mögöttes minták pontos logikaként és magától értetődő számítástechnikaként jelennek meg.” − állítják.

Ez az értelmezés vezeti őket arra a messzemenő következtetésre: hogy a genetikai kódot „úgy tűnik, hogy a Naprendszeren kívül találták ki már több milliárd évvel ezelőtt.” Ez a kijelentés alátámasztja a pánspermia elképzelést, azt a hipotézist, hogy a Föld csillagközi élettel lett beoltva. Ez természetesen egy új és merész elképzelés a galaxis meghódításáról, ha elképzeljük, hogy szuperlények szándékos törekvése lehetett.

Idegen DNS van a genetikai kódodban!

Vannak azonban más lehetőségek is. Már korábban kialakult az az elképzelés, hogy az általunk megfigyelt világegyetemet csak nekünk hozták létre, ami egy számítógépes programban létezik (elnézést a Mátrix film készítőitől). Ezért az a gondolat, miszerint a saját modell univerzumában írta néhány programozó a genetikai kódot az élethez, összhangban van a szerzők javaslataival.

A „biológiai SETI” elkerülhetetlenül beleütközik egy olyan elképzelésbe, mely teljesen ellentétes a mai tudománnyal: az intelligens tervezés koncepciójába. Az intelligens tervezés arra enged következtetni, hogy biológiánk annyira összetett, hogy azt egy felsőbb hatalomnak kellett megterveznie.

Idegen DNS van a genetikai kódodban!

Mára az intelligens tervezés elképzelése már nem több, mint a báránybőrbe bújt bibliai teremtéselmélet. Keresztény fundamentalisták arra használják, hogy alátámasszák a teremtéselmélet tanítását az iskolákban a „világi” evolúció alternatívájaként.

A genetikai kódunkban található idegen aláírás állítása vajon hihetőbb vagy bizonyíthatóbb, mint a bibliai „intelligens tervezés”?

Nagyon keveset tudunk a Földi élet eredetéről és úgy látszik, hogy a genetikai szerkezet feltételezett azonosítása dacol minden természetes magyarázattal. Még a Naprendszerben máshol felfedezhető élet sem lehet egy biztos támpont ezen elképzelés független vizsgálatára. A pánspermia természetesen történhetett volna a bolygók és holdak között is.

Ha végülis a genetikai kód egy földönkívüli nagy tervező tenyérlenyomata, akkor ki tervezte a tervezőt?


Forrás: Újvilagtudat Blogspot Hu— Kiss Timea —

Ezen hír származási helye: Idegen civilizációk látogatói
( http://latogatok.hu/news.php?extend.2826 )