Hír: Kepler 452b
(Kategória: Csillagászat)
Küldte: Kiss Timea
2015 július 25 szombat - 08:25:00


A NASA munkatársai 2015 júliusi sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy a Földnél mintegy 60 százalékkal nagyobb planéta nagyjából 1400 fényévnyire található bolygónktól, a Hattyú csillagképben. Korábban is találtak már hasonló méretű bolygókat, ám a Kepler-452b-re keresztelt újonnan felfedezett égitest különlegessége, hogy a Naphoz nagyon hasonló, ám idősebb csillag körül kering, méghozzá a Földéhez hasonló pályán…Kép 1.
A NASA munkatársai 2015 júliusi sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy a Földnél mintegy 60 százalékkal nagyobb planéta nagyjából 1400 fényévnyire található bolygónktól, a Hattyú csillagképben. Korábban is találtak már hasonló méretű bolygókat, ám a Kepler-452b-re keresztelt újonnan felfedezett égitest különlegessége, hogy a Naphoz nagyon hasonló, ám idősebb csillag körül kering, méghozzá a Földéhez hasonló pályán.

Kép 2.
A szakemberek úgy vélik, hogy mérete alapján a Kepler-452b felszíne sziklás, és a planéta megfelelő távolságra kering a csillaga körül ahhoz, hogy folyékony víz legyen a felszínén, ami alapvető feltétele az élet jelenleg ismert formájának, igaz, egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy lenne rajta élet, és ezt egyhamar nem is fogjuk tudni kideríteni, a Föld 2.0-nak is becézett bolygó ugyanis olyan messze van van tőlünk, hogy odautazni fénysebességgel is 1400 évig tartana.

Kép 3.

Forrás: Internet— Kiss Timea —

Ezen hír származási helye: Idegen civilizációk látogatói
( http://latogatok.hu/news.php?extend.2903 )