Hír: Szenzációs felfedezés: Egy új lakható bolygó?
(Kategória: Érdekes Hírek)
Küldte: Kiss Timea
2016 március 02 szerda - 17:30:00


A Földéhez hasonló életkörülményekkel rendelkező bolygóra bukkantak a tudósok. Lehetséges, hogy nem vagyunk egyedül? 2015 az UFO észlelések éve volt, ugyanis számtalan olyan bejelentés, felvétel látott napvilágot, ami azt próbálja igazolni, hogy nem vagyunk egyedül a naprendszerben. Sokan egyetértenek ezzel, többen elképzelhetetlennek tartják, hogy más bolygón is lehetne élet, a tudósok azonban egy izgalmas felfedezéssel rukkoltak elő január elején. — bukkant rá egyik kedves olvasónk erre a cikkre, melyet továbbadunk.Kép 1.

Egy ausztrál kutatókból álló csapat már évek óta tanulmányozta a világűrt, potenciálisan lakható bolygót kerestek. Találtak is egyet, ami mindössze 14 fényévnyire van csak tőlünk. A 130'000'000'000'000 (130 billió) kilométer valójában elég soknak hangzik, de léteznek ennél sokkal távolabbi csillagok is, amiket ismerünk, így gyakorlatilag az újonnan felfedezett bolygó egy köpésre van csak.

Kép 1.

A University of NSW csapatának szóvivője, Duncan Wright azt nyilatkozta, a Wolf 1061-et vizsgálták, mikor rábukkantak három kisebb bolygóra. Az egyik egy vörös törpe, egy „M” típusú csillag.

Már a puszta látvány is felkeltette a tudósok figyelmét, ezért tanulmányozni kezdték az említett bolygókat.

Megállapították, hogy mindhárom Wolf 1061 körül keringő bolygó sziklás, akárcsak a Föld és a Vénusz. Becsült tömegük és méretük miatt földneműnek gondolják inkább, így nem gáznemű bolygóról beszélünk, mint a Neptunusz esetében.

„Egy egy különösen izgalmas téma, hiszen mindhárom bolygó a tömege alacsony, mégis sziklás, szilárd felülete van. A középső bolygón, a Wolf 1061c-n még víz is van, így nem kizárt, hogy életre is bukkanhatunk, ha mélyrehatóbb vizsgálatokba kezdünk a felszínén.” – nyilatkozta Dr. Wright.

A kutatók úgy vélik, a Wolf 1061c lehet a kulcs egy új létforma felfedezéséhez, ugyanis az egyik bolygó túl forró, hogy élet legyen rajta, a másik pedig túl messze van a Naptól, ezért túlságosan alacsony ott a hőmérséklet.

A középső bolygón viszont minden körülmény megfelelő.

Kép 1. Az említett égitest lényegesen hűvösebb, mint a nap, ami 5800 Kelvin hőmérsékletű. Ehhez képest

a vörös törpe csillag hőmérséklete 3300 Kelvin, ami hosszú távon ideális körülményeket fog teremteni olyan fajok számára, mint amik a Földön is megtalálhatóak.

A sidney-i kutatócsoport árgus szemekkel figyeli a bolygó felszínét, valamint egyre több kutatási anyagot gyűjtenek, hogy elemezni tudják a bolygó lakhatóságának feltételeit. Ki tudja, talán pont az egyik testvérbolygónkat fedeztük fel.

Forrás: A világ titkai— Kiss Timea —

Ezen hír származási helye: Idegen civilizációk látogatói
( http://latogatok.hu/news.php?extend.2924 )